ANM: Seceta se va menţine în unele regiuni

Seceta pedologică se va menţine, în intervalul 7 – 14 august 2012, în regiunile agricole din sud-estul, sudul şi estul ţării, potrivit unei informări privind fenomenul de secetă în România în 2012, postată pe site-ul ANM.

Prognoza meteorologică pentru intervalul 7 – 14 august 2012 estimează precipitaţii, în general slabe cantitativ, în zonele agricole din jumătatea estică a ţării, iar pentru restul teritoriului acestea vor fi doar pe arii restrânse.

„În aceste condiţii, seceta pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv extremă, puternică şi moderată, se va menţine în regiunile agricole cele mai afectate din sud-estul, sudul şi estul ţării”, menţionează directorul ANM.

Pe 6 august, conţinutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigată, înregistra valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării.

Conform ANM, în cea mai mare parte a Banatului, precum şi local în nord-vestul Olteniei şi al Munteniei, vestul Moldovei şi sudul Crişanei, rezerva de apă prezintă valori satisfăcătoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.