Antonescu: PNL își asumă proiectul descentralizării

Partidul Național Liberal își asumă proiectul de lege privind descentralizarea, a declarat, luni, într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului, președintele PNL, Crin Antonescu.

„Această formă în care legea descentralizării va fi asumată de către Guvern este o formulă care a fost discutată îndelung, nu numai în interiorul USL, dar și în societatea civilă. PNL își asumă în egală măsură și deplin solidar acest proiect de descentralizare. Discuțiile privitoare la ce se descentralizează și ce nu, nu au avut, așa cum unii dintre dumneavoastră au putut a crede, tenta unui conflict sau a unei împărțeli între partide, ci au avut la bază operațiuni foarte clare care au în vedere funcționarea corectă a instituțiilor în serviciul cetățeanului. Așadar, dacă sistemul de ordine publică, vorbim de poliție, pompieri, jandarmi, ceea ce aparține Ministerului de Interne, nu s-au descentralizat, acest lucru s-a întâmplat într-adevăr pentru că ministrul de Interne Radu Stroe nu a fost de acord, pentru că Partidul Național Liberal nu a fost de acord și pentru că împreună cu colegii noștri din USL, având în vedere argumentele din spatele acestei poziții, am convenit să nu o facem. Păstrarea porturilor dunărene în gestiunea, în administrarea și în coordonarea Ministerului Infrastructurii, de asemenea este o chestiune care a fost susținută în baza unor argumente pe care ministrul Transporturilor, doamna Ramona Mănescu, le-a prezentat colegilor de coaliție, de Guvern, și care țin de funcționarea și de administrarea acestor porturi, de angajamente financiare și programe în derulare cu instituții europene, lucru valabil, de altfel, și pentru Ministerul Muncii”, a precizat Crin Antonescu.

Descentralizarea este un proces așteptat, a mai spus liderul libral.
„În rest, descentralizarea este un proces îndelung așteptat, binevenit, care va duce la apropierea deciziilor de cetățean, de comunitatea locală, un lucru care se petrece peste tot în Europa, în lumea democratică, în lumea civilizată și din punctul nostru de vedere discuția care asociază descentralizarea cu avantajele așa-zișilor baroni este o discuție lipsită de orice temei, pur propagandistică. Mâine are loc angajarea de răspundere a Guvernului. (…) Există niște amendamente care vor fi depuse și colegi de-ai noștri, dar sunt nu niște amendamente de fond, care să vizeze structurile și domeniile descentralizării”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.