Aşa meci, aşa gol, aşa rezultat!

A început vineri etapa a 10-a cu partida Pandurii Tg. Jiu-Viitorul Constanţa, scor 0-1, şi va continua sâmbătă cu două meciuri extrem de atractive, CSU Craiova- FC Botoşani şi Dinamo- Concordia Chiajna.

Apăsată de interminabile probleme financiare, echipa gazdă a fost băgată în corzi încă din primele minute şi numai intervenţia portarului Lazăr, la lovitura liberă executată de Răzvan Marin, în min. 4, făcut ca tabela de marcaj să nu se schimbe din start. O altă mare ocazie este ratată de Iancu, care trimite, în min. 25, o centrare în careu trimisă de Boli. În pofida acestor oportunităţi, Viitorul a fost la un pas de-a se vedea condusă, Herea ţintind bara cu un şut surprinzător, de la distanţă. Elevii lui Petre Grigoraş mai irosesc o bună ocazie la cornerul executat de Sânmărtean, în min. 38, fază la care trei “panduri” nu pot relua în plasă, de la doar câţiva metri.

Ce-ar mai fi de spus despre prima repriză, dominată autoritar de mânjii lui Hagi? Că Sânmărtean, cu balamalele nu îndeajuns de unse, a comis trei faulturi la jumătatea terenului, ceea ce niciodată n-a făcut, şi doar îngăduinţa arbitrului S. Colţescu l-a scutit de cuvenitul cartonaş galben. Ar mai fi de subliniat şi prestaţia sub orice aşteptări a lui Ţucudean, fost mare talent şi ajuns, iată, speranţă expirată.

Deloc animată a fost şi repriza a doua, plictisitoare chiar, şi nu Viitorului i se poate aduce vreo acuză, ci Pandurilor care au fragmentat jocul, l-au încetinit şi au sperat într-un contraatac care n-a mai avut loc. Sumedenia de pase greşite la mijlocul terenului, atât de caracteristică fotbalului nostru, faulturile pe bandă rulantă, şi de-o parte şi de cealaltă, şi accidentările, reale sau mimate, pentru trecerea timpului, au măcinat, au mărunţit un meci care avea toate premizele să fie un spectacol. N-a fost. Până şi golul prin care Viitorul şi-a trecut în cont cele 3 puncte, a fost unul de râsul curcilor: introdus în locul lui Carp, Nedelcu prinde, în min. 74, un şut de la aproape 40 de metri, balonul ia un efect ciudat şi Lazar scapă mingea printe picioare. Aşa meci, aşa gol, aşa rezultat!

Mult mai interesante decât meciul în sine au fost declaraţiile din final. Hagi este în continuare nemulţumit de politica FRF de promovare a tinerilor şi nici nu se putea altfel atâta vreme cât la întrebările concrete, cu nume şi prenume, federalii răspund cu statistici, fără să pomenească nimic despre jucătorii invocaţi de Hagi. Petre Grigoraş este nemulţumit de lentoarea jucătorilor săi (mulţi dintre ei cam în vârstă, zicem noi) şi precizează că el personal nu a primit niciun ban de la instalarea sa la conducerea Pandurilor. Autorul golului, Nedelcu, este el însuşi uimit de reuşita şutului său, iar Ţucudean, care nu joacă mai nimic, ameninţă că el şi colegii săi mai aşteaptă doar o săptămână să-şi primească banii cuveniţi. Mdeh, de-ale fotbalului!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.