×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 27 mai 2017, 20:24
EUR (€)
+0.0077 ↗
4.5573 RON
USD ($)
+0.0108 ↗
4.0641 RON
• • •
Atac aerian al americanilor în Siria

Un atac aerian american împotriva unei miliții susținute de Damasc cu o zi în urmă a lovit "unul dintre punctele noastre militare", a declarat o sursă militară vineri pentru Reuters, adăugând că mai multe persoane au fost ucise.

Responsabili americani au indicat că atacul aerian a reprezentat o măsură pur defensivă.

Convoiul vizat includea miliții siriene și iraniene și se îndrepta spre baza din Tanf când s-au ciocnit cu forțe rebele, a declarat pentru Reuters un membru al forțelor rebele siriene susținute de SUA.

Rusia a condamnat ca "inacceptabil" bombardamentul coaliției conduse de SUA asupra unui convoi având legătură cu regimul sirian în apropierea frontierei cu Iordania, a indicat vineri un înalt responsabil al diplomației ruse, Ghennadi Gatilov, citat din Geneva de agențiile de presă ruse, potrivit AFP.

"Orice acțiune militară care agravează situația din Siria afectează, de fapt, procesul politic. Mai ales atunci când vine vorba de acțiuni (militare) desfășurate împotriva forțelor armate siriene", a declarat Gatilov, ministru adjunct de externe rus, conform RIA Novosti.

"Aceasta este absolut inacceptabil și reprezintă o încălcare a suveranității Siriei", a adăugat diplomatul rus.

În același timp, Siria a condamnat vineri "agresiunea coaliției" internaționale conduse de SUA împotriva armatei sale cu o zi în urmă în sud-estul țării, acțiune ce s-a soldat cu "morți", potrivit unei surse militare siriene, citate de AFP.

"Așa-numita coaliție a atacat ieri (joi) în jurul orei 16:30 (13:30 GMT) o poziție a armatei arabe siriene pe ruta Al-Tanf în regiunea siriană Badia, omorând mai mulți martiri și provocând pagube materiale", a precizat această sursă, conform agenției oficiale Sana.

(R.C.)Publicat Vineri, 19 mai 2017
1330
 | 2
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Radu Humor
+11
Ăştia nu mai au ce face cu armamentul şi cum samsarii morţii stau cu comenzile pregătite , yankeii se distrează omorând oameni ! Cum să bombardezi armata unei ţări care se apără de mercenari străini voind să doboare un regim democratic ales, care culmea ţine la bogăţiile ţării şi nu vrea să încapă pe mâna acestor nebuni ce se visează stăpâni ai Lumii ! Mizerabili ve-şi permit să calce-n picioare bu bumai legile internaţionale, dar şi pe cele fireşti nescrise ! !
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Deviza războinicilor: Mergi sau crapă!
Publicat acum 6 ore şi 50 minute
Primăria Capitalei, condusă între prieteni
Publicat acum 23 ore şi 8 minute
„Ni s-a tot indus că suntem proști”
Publicat acum 8 ore şi 43 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Subiectele zilei
8 articole/ Actualizat Miercuri, 10 mai 2017
alarm off
Cronica din Berceni
8 articole/ Actualizat Duminică, 21 mai 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
20 articole/ Actualizat Duminică, 30 aprilie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 07 mai 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
121 articole/ Actualizat Joi, 25 mai 2017
Ioan Buduca

Ceea ce face scandalul SIPA nu este o stricăciune, ci o aparentă diversiune: scoate din atenţia mediatică anchetele privind implicarea politică a Codruţei Kovesi din noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009.

Ioan BuducaPublicat acum 47 minute