Atentat într-un tren din Germania

Un adolescent afgan de 17 ani a atacat mai multe persoane luni seară, în jurul orelor 21.15 (19.15 GMT), într-un tren regional care circula între localităţile Treuchtlingen şi Würzburg, în centrul Germaniei. Acesta a rănit, cu un cuțit și un topor, patru persoane, dintre care două sunt în stare gravă. Alte 14 persoane sunt în stare de șoc. Tânărul a încercat să fugă apoi, dar a fost împuşcat mortal de poliţie

Update: Gruparea teroristă Stat Islamic susține că atacul de luni seară din trenul din Germania a fost comis de un luptător de-al său, a transmis marți agenția Amaq News Agency, apropiată grupării jihadiste, citată de Reuters.

De altfel, se pare că autoritățile au găsit un drapel al grupării jihadiste, desenat de mână, în camera refugiatului afgan.

Update: Ministrul de interne din Bavaria, Joachim Herrmann, a promis marți să consolideze măsurile de securitate în acest land din sudul Germaniei după atacul înregistrat luni.

Herrmann a subliniat însă, într-o serie de declarații făcute la televiziunea publică germană, că nu se poate garanta securitatea sută la sută atunci când o persoană decide să acționeze pe cont propriu cu un topor sau cu un cuțit, așa cum s-a întâmplat luni noapte în trenul regional din apropiere de Wurzburg.

Potrivit ministrului bavarez de interne, autorul agresiunii este solicitant de azil şi ajunsese singur în Germania. El locuia în localitatea Ochsenfurt, învecinată cu locul unde a avut loc atacul, și fusese luat în îngrijire de o familie gazdă, fiind minor, a declarat el la postul național de televiziune ARD.

Purtătorul de cuvânt al ministrului, Oliver Platzer, a afirmat că „este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist”, subliniind că agresorul a strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului, informează Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.