Audieri în dosarul lui Dan Diaconescu

Vineri magistraţii vor audia martorii în dosarul în care Dan Diaconescu este acuzat de şantaj.

La termenul de anterior al procesului, instanța a admis administrarea mai multor probe cerute de avocați, printre care și audierea secretarei lui Dan Diaconescu.

De asemenea, toți inculpații vor primi o copie cu interceptările aflate la dosar.

Pe 18 decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă decizia nu este definitivă.

Prin aceeași decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care și acela de a fi ales într-o funcție publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației „Atac la persoană”.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui Mitruș Ghezea, realizatorul emisiunii „Semnal de alarmă”, difuzată de același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.