Avertisment care produce fiori reci în Belgia și Franța

Poliția belgiană și cea franceză au avertizat că mai mulți ”combatanți” au plecat din Siria cu intenția de a comite atacuri în Franța și Belgia. Avertismentul vine la două zile după ce un polițist francez a fost ucis prin înjunghiere de un suspect radicalizat și după masacrul de la Orlando, in SUA.

Franța este în stare urgență de la atentatele de pe 13 noiembrie 2015 de la Paris.

Presa franceză și cea belgiană nu arată cât de gravă este amenințarea raportată de autorități, scriind în schimb că asemenea avertismente sunt un fapt aproape obișnuit. ”Potrivit informațiilor primite, acești oameni ar putea fi în posesia armelor necesare, iar acțiunea lor ar fi iminentă”, se arată în informarea autorităților.

Se consideră că atacatorii ar urma să se împartă în două echipe – una care să acționeze în Belgia și alta în Franța. Atacurile ar urma să fie comise de către grupuri de câte doi teroriști.

Autoritățile belgiene au refuzat să comenteze pe marginea acestor informații și nici nu au ridicat nivelul de alertă teroristă.

Grupul de atentatori planifica să plece din Siria în Turcia și apoi pe mare până în Grecia, fără pașapoarte. Printre posibilele ținte sunt trecute un centru comercial din Bruxelles, un lanț fast-food american și o secție de poliție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.