Avertisment: „Plahotniuc nu se va opri și va ajunge președinte”

Fostul ministru moldovean al Tineretului și Sportului Octavian Țâcu crede că prim-vicepreședintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, nu se va opri la refuzul președintelui Nicolae Timofti de a-l desemna candidat de premier, ci ar râvni la postul de președinte. Declarațiile au fost făcute de la tribuna improvizată în cadrul protestului din Piața Marii Adunări Naționale, organizată de Platforma Demnitate și Adevăr sâmbătă, transmite Unimedia.
Octavian Țâcu consideră că totul a ajuns să se vândă și să se cumpere în „bordelul politic al Republicii Moldova”, iar „Plahotniuc nu se va opri, va ajunge președinte”.

Potrivit istoricului, societatea ar trebui să se împotrivească, fiindcă atât Plahotniuc (Foto), cât și indivizii din jurul lui se tem de popor. Totodată, fostul ministru s-a întrebat cum se poate ca un partid ce a venit cu procent atât de mic în Parlament, poate să obțină funcția de prim-ministru, președinte al Parlamentului, dar și pe cea de șef de stat.
„Asta cu adevărat va ajunge în manualele de istorie”, a spus Țâcu susținând că Moldova nu mai are clasă politică. De asemenea, istoricul a susținut că tatăl controversatului politican, originar din satul său de baștină, în anii 40, a fost printre cei care au coordonat deportările din satul Costuleni, raionul Ungheni.

Mandatul actualului președintele al Republicii Moldova Nicolae Timofti expiră în cursul lunii martie. Președintele Republicii Moldova este ales de către Parlament.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.