Băsescu: Mă aștept să am 60-80 de dosare penale

Traian Băsescu a declarat miercuri seară într-o intervenție telefonică la B1 TV că se aşteaptă să îi fie deschise 60-80 de dosare penale spunând că atunci când şi-a terminat mandatul de primar împotriva sa erau depuse sute de plângeri.

”Mă aștept să se ajungă la 60-80 de dosare. Când mi-am încetat mandatul de primar, avem 700 de plângeri penale pentru chioșcurile demolate și 300 pentru dispozițiile pe legea 10″, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a făcut afirmația în contextul discuțiilor despre dosarele penale care îi sunt redeschise în ultima perioadă de către Parchetul General, printre care și cel care se referă la casa din Mihăileanu. Băsescu spune că află din presă, în fiecare zi, că a mai fost redeschis un dosar pe numele său.

Referindu-se la casa din Mihăileanu, fostul președinte a spus: „Dacă am încălcat legea, voi răspunde, dar eu sunt convins că am procedat corect şi respectând legile (…) Dacă instanţa va considera că Primăria şi eu am interpretat legea greşit, mă voi supune şi probabil voi reveni la starea de dinainte, nu mă voi opune”.

Traian Băsescu l-a atacat în același timp din nou pe procurorul general Tiberiu Nițu pentru verificările făcute de către Parchetul General în cazul său.

„Sigur, e mai importantă situaţia unui apartament decât cum au murit peste o mie de oameni la Revoluţie, în Bucureşti. E mult mai frământat domnul Tiberiu Niţu de casă decât de cum au murit oamenii la Revoluţie. Domnul Niţu, întâmplător, trăgea la Revoluţie”, a susţinut Băsescu.

Parchetul General a solicitat redeschiderea anchetei în dosarul ”Casa din Mihăileanu”, iar cererea a fost acceptată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii au redeschis urmărirea penală în cazul a cinci dosare pe numele lui Traian Băsescu, printre care se află şi cel privind modul în care fostul preşedinte a achiziţionat imobilul situat pe stradă Ştefan Mihăileanu din Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.