×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 12:57
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Blestemul României: politica trădării naționale
Aurel I. Rogojan
Aurel I. Rogojan

Tot mai multe minţi lucide şi voci respectate în agora comunităţilor transilvănene ne alertează, când cu speranţa înţelegerii pericolului, când cu deznădejdea răului deja făcut, că România se prăbuşeşte sub loviturile marilor trădări. Ale trădărilor de Ţară şi ale trădărilor de Patrie. Căci nu este una şi aceeaşi crima de înaltă trădare.

Patria ne este leagănul străbun al plămădirii, spaţiul etnico-istoric al neamurilor din care descindem, delimitat de grupurile etnice congenere, rămase că străjeri ai patriei în părţile cele mai de vest, est, sud şi nord ale expansiunilor iliro-tracice, anterioare marii colonizări elenistice.

Este o realitate geopolitică imuabilă, ţările nu mai sunt de mult corespondentul vechilor patrii, ci spaţiul geografic în care popoarele şi-au edificat statalitatea şi posedă un teritoriu delimitat de „graniţe naţionale“. Drept urmare, părţi din patriile multor popoare sunt astăzi în limitele teritoriilor altor ţări.

Cam acesta este rezumatul lecţiei de istorie, de care guvernele postdecembriste ale României au refuzat să ţină seama.

Când mi-a fost dat să văd ce intenţii are Guvernul României, prin Departamentul Românilor de Pretutindeni, în legătură cu Patria, am realizat de ce este trădată Ţara.

În perioada interbelică, congenerii noştri din ex-Iugoslavia aveau peste 130 de biserici şi 50 de şcoli.

În Evul Mediu, domnii pământeni, în spiritul tradiţiilor basileilor Constantinopolului, au ridicat biserici şi mănăstiri pentru numeroasele comunităţi româneşti din sudul Dunării. Azi nu-ţi trebuie nici degetele unei mâini ca să numeri bisericile şi şcolile româneşti din întreg Balcaniul, aproape integral românesc înaintea invaziei slave. Bisericile şi mănăstirile ridicate în sudul Dunării de Basarab I Întemeietorul şi urmaşii săi pe Tronul Ţării Româneşti au fost în vreme simboluri ale rezistenţei creştin-ortodoxe faţă de expansiunea otomană. Toate au fost trecute în proprietatea lor de către „bisericile naţionale“. Este numai un aspect al dramei românismului sud-dunărean…

O întrebare şi un răspuns:
- Românii din sudul Dunării sunt încă o necunoscută în patria lor de obârşie, România?
- Cred că politicienilor români le e frică de românii din sudul Dunării.

Răspunsul îi aparţine domnului Cristea Sandu Timoc, secretarul general al Astrei Române pentru Banat, Valea Timocului şi Românii de Pretutindeni.

La venerabila etate de 96 de ani, apostolul cauzei românilor din sud-vestul dunărean a răspuns politicos şi reticent, deoarece frica politicienilor români nu este decât conştientizarea unei trădări a Patriei.

Când conducătorii altor popoare, în speţă cel ungar şi german, vin şi revendică României proprietăţi din teritoriul ei inalienabil, pe care tratatele internaţionale de după Primul şi Al Doilea Război Mondial le-au atribuit, în conformitate cu dreptul internaţional, poporului şi statului român, iar un imberb şi incult prim-ministru le satisface cu inconştienţă criminală cererile revanşarde, este fără de tăgadă că acesta, aşa cum nu ştie ce este Patria, trădează Ţara.

Aşa ni se spune că a făcut Victor Ponta, în schimbul primirii cu onoruri militare la Berlin… Circa 30 la sută din vechile centre istorice transilvănene, confiscate de la Grupul Etnic German, prin efectele tratatelor internaţionale, Ponta le-a promis unor „urmaşi“ ai… criminalilor de război hitlerişti.

Aşa au făcut Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul de Externe Mihai Răzvan Ungureanu, care, imitaţi de Victor Ponta, în schimbul intrării în graţiile hungarismului revanşard, inamicul milenar al poporului român, au acceptat, în aceeaşi manieră, „retrocedări“ de proprietăţi, conform cadastrului de la începutul secolului al XVIII-lea, în favoarea urmaşilor criminalilor de război hortyști.

Ce ar trebui să ştie prim-ministrul?

Că, după Primul Război Mondial, statul român i-a despăgubit pe cei care au părăsit teritoriile cuvenite istoric şi de drept României, abandonându-și proprietăţile.

Că, în următorul deceniu, în Transilvania unită cu România, industriile, transporturile, comerţul şi băncile au cunoscut o dezvoltare impetuoasă, iar leul românesc a devenit o monedă convertibilă, concurând cu cele mai puternice monede europene.

Că, în urma rapturilor teritoriale din anul 1940, foştii proprietari despăgubiţi şi-au redobândit, prin forţa ocupaţiei militare, averile abandonate şi multiplicate, fără a dezdăuna cu ceva statul român ori acționarii prejudiciaţi.

Că, prin legile impuse de tratatele de pace postbelice, grupurile etnice germane şi maghiare, dată fiindu-le responsabilitatea stabilită, conform Dreptului Internaţional, au fost obligate la suportarea daunelor de război.

Că una dintre condiţiile restabilirii şi normalizării relațiilor politico-diplomatice ale României cu puterile occidentale, în anii ’60-’70, a fost despăgubirea proprietarilor prejudiciaţi de naţionalizarea de acum 65 de ani.

Aşadar, popor român, de câte ori plăteşti trădarea celor aleşi să-ţi apere drepturile şi să-ţi împlinească prosperitatea?

Să le învederăm mai sus numiţilor că dacă ar fi să le găsim locul în istoria României, ei ar urma în şirul nedemnilor condamnaţi, în numele legii, pentru trădare de Ţară, iar în numele strămoşilor, pentru uitare de Patrie.

Note:

1. Zvonurile privind o eventuală demisie a ministrului Relu Fenechiu, proliferate de oficioasele Cotrocenilor, au ca temei tot un „pricaz“ al Angelei Merkel, care, afectată de lezarea intereselor germane în privatizarea CFR Marfă, a cerut ca justiţia politică să-i ia capul ministrului Transporturilor. Om trăi şi om… comenta! Surse româno-germane din mediul de afaceri ne-au confirmat zvonurile. Avem deci o ştire pe cale de a deveni informaţie.

2. Aflându-mă recent la Belgrad, am dorit să mă informez „în direct“ dacă generalul Wesley Clark, consilierul onorific al premierului român, are niscaiva afaceri private în statul-bază militară Kosovo, adică acolo unde a fost comandantul ostilităţilor. Răspunsul a fost afirmativ.Ca supliment de informaţie, privindu-l pe W. Clark, am primit avertismentul: „Aveţi grijă că v-o face cu ungurii!“. Cred că avertismentul îl priveşte, în mai mare măsură, pe cel consiliat.

Aurel I. RogojanPublicat Vineri, 12 mai 2017
9450
 | 26
 | 28
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Cata
+3
un singur argument: 7.62! fara regrete! numai 2 lei si 40 de bani.
Publicat Duminică, 14 mai 2017
+Răspunde
Pro-Patria-Mori!
+3
@Iancu de Hunedoara: Preistoricele Legi Bellagine, Legile Pământului, ce au funcţionat pe meleaguri noastre tracice de cel puţin 10.000 de ani, ne duc la dezlegarea următoarei şarade lingvistice, sper lă-mu-ri-toa-re! Bellagin = blagin = blag( b > v, iar g > h, deci >vlah), V(e)lahin = vlahin, adică valah! Pe de altă parte, există la români străvechiul Paşte al Blajinilor(luni de după duminica luminată a Tomii, a 8-a zi după Paşte) sau Ro(h)manilor (!) (Sadoveanu are un admirabil roman!), care erau populaţie mitică a celor dintâi oameni, care s-au retras pe celălalt tărâm, dincolo de apa Sâmbetei, în apropierea Polilor, incapabili de-a face rău, adică blajini! Vezi teoriile cu retragerea misterioasă a cucutenienilor şi altor seminţii preistorice în grote! Rezultă admirabil că "român" nu vine de la Roma, că este preistoric, sinonim cu valah, iar Patria ar trebui să se numească..., nu Dacia, nu Ro-mânia(sic!), ci R-OMENIA! /Pt conformitate, vezi "Paştele blajinilor" pp. cca 137).
Publicat Duminică, 14 mai 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+3
Nu's cum face nea gheneralu', da' uita de ilici si clica lui plina de ai far' de tara.
Publicat Duminică, 14 mai 2017
+Răspunde
VOX
+14
de ce si cine a abrogat infractiunea de SUBMINARE A ECONOMIEI NATIONALE????
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Relu
-11
Eu nu mai inteleg nimic din istoria Balcanului ! Despre ce vorbeste autorul cind aminteste de Basarab Intemeitorul ? Despre pecenegii care au cucerit "Romania" de la Bulgari ? -taratul bulgar ? Realitatea istorica a elitelor care au condus masa de localnici latini e total ignorata de mindrii patrioti . Cam de ce slavona a fost limba bisericeasca a romanilor verzi pina dupa sec XV ? ai uitati-va si la studiile genetice , cam care sint sursele umane ale continuitatii. Sau tot la istoria ceausista ne referim cind dam cu pumnul in piept ?
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Relu
-7
Dincolo de magarie este de remarcat interesul unui Stat fata de rezolvarea problemelor propriilor oameni de afaceri.Un model de urmat. Cu cine? este poporul alaturi de conducatori?
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
observator
+27
Se vede ca politica externa este facuta de repetenti si persoane cu diplome de la universitati fantoma.
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Radu Humor
+24
Pentru faptul că a afirmat că membrii PSD pot avea şi opinii personale, dar numai în baie îl descalifică complet pe acest şmecheraş teleormănean De abia asta ar trebui să fie motiv de sancţionare . A lui, nu a lui Şerban Nicolae sau Bacalbaşa ! De acum se vede clar că individul ăsta e nu numai distrugător de partid, dar şi trădător de ţară . Pe unde merge, numai afaceri neprofitabile pentru Ţară face, din dorinţa fde a obţine sprijin pe la porţile la care bate ! Îl pune pe ministrul cercetării să se întâlnească cu ambasadorul SUA 8 Nu-i mai dau numele, că nu merită!) şi urmează nişte acorduri gen ei ne dau substanţe reactive, noi le dăm institute cu tot cu cercetători ! Se duce ca milogul la Tel Aviv şi imediat " România este interesată de armele israeliene". Nu se mai spune că dăm bani cu nemiluita pe nişte armament ce nu le mai foloseşte lor ! Uită toţi că am mai luat ţeapă de la ei când ne-a costat modernizarea la nişte elicoptere luate tot prin intermediul lor, făcută tot în Israel, mai mult decât ar fi costat ele la prima mână ! Dragnea este cu siguranţă veriga slabă a sistemuluio politic din România şi dacă nu-i oprit la timp distruge nu numai PSD-ul, dar şi România, atâta câtă a mai rămas din ea ! P.S. Fiţi siguri că are mult mai multe bube penale în cap, decât instigarea la vot şi care după ce-şi vor atinge cu el scopul, îl vor sacrifica cu siguranţă !
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
De la Nistru pân' la Tisa
+32
"Oşteni ai ţării mele! priviţi-l cum se duce,/ El vinde sfânta ţară şi vinde sfânta cruce, Mă vinde, ticălosul, pe mine şi pe voi!...Adânc în noaptea nopţii şi-n Iadul cel din urmă/ În care-al iernii viscol suflarea nu şi-o curmă/ Nicicând, stau prinşi în gheaţă ai lumilor mişei:/ Grozavă li-e durerea, şi vecinică li-e truda -/ De-a stânga ţipă Cain, de-a dreapta urlă Iuda,/ Iar tu, tu goale Golio, te vaieţi între ei!" G. Cosbuc Golia Ticălosul.
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
iancu de la Hunedoara @ De la Nistru pân' la Tisa
+16
Da dle! Asta se intampal ca avem tefelei si userei, liberali togloditi, carora Eminescu si Cosbuc, le put! Cit priveste situatia romanilor suddnareni, nu trebuie uitat ca opresorii lor din vechime a fost popimea greaca de la Constantimopol, care s-a opus permanent ca aromanii sa aiba biserica si scolile lor. Doar Imperiul Otoman, la fine de secol XIX si inceput de secol XX, i-au ajutat pe aromani, incuviintind biserici si scoli ! Poate a fost gresala de la Bucuresti, ca aceste scoli au fost in limba romana si nu in aromana! In perioada inerbelica au functionat cite ceva in toate tarile, dar dupa 1945, s-a ales praful. Acum in Albania popimea greaca ii atrage pe aromanii ortodoxi la bisericile lor. In Bulgaria este o politica de asimilare totala. Doar in Voievodina se poate vorbi de romani! Sarbii nu recunosc insa romanii din Valea Timocului, numindu-i vlasi, o etnie separata! Nu-i lasa sa faca o amarata de biserica. Nu mai vorbim de scoli. E o lupta pe fata a sigurantei sarbe impotriva scolii si bisericii romanesti. Aici e vorba si de atitudinea Europei, dar mai ales a politicii dezbinate de la Bucuresti, unde notiunile tara, patrie, sunt tratate cu aroganta!
Publicat Sâmbătă, 13 mai 2017
+Răspunde
Moser
+32
ce spui fratello; pai cand prezidentele abia ingaima cateva cuvinte n romaneste , cand Pm i ciangau, cand ministereasa da la mediu i mrs palmer ..etc ..ce tradare mai sadea vrei bre...las o cum a cazut ..sa asteptam cu incredere viirtoriu da aur ori da aer...pai noi romanii suntem renumiti prin solidaritate si iubiureb d aptoape ....nimic.
Publicat Vineri, 12 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 17 ore şi 14 minute