Când află Șova dacă poate fi reținut și arestat

Biroul Permanent al Senatului a hotărât luni ca votul în plen în privința cererii DNA de reținere și arestare a senatorului Dan Șova să aibă loc miercurea viitoare, pe 2 decembrie.

Programul aprobat de Biroul permanent este acela ca mâine ( marți – nr.) Comisia juridică să deschidă materialul și să facă și raportul, iar săptămâna viitoare, miercuri — pentru că luni și marți vor fi zile libere — să fie înaintat către plen spre vot. Varianta noastră, propusă de PNL, aceea de a ne mișca mai repede, astfel încât mâine să poată intra în plen, nu a întrunit numărul suficient de voturi, nu a avut susținerea necesară și atunci acesta va fi programul adoptat„, a anunțat preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

DNA a cerut Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Șova într-un nou dosar în care senatorul este acuzat că a primit 100.000 de euro pentru trafic de influență.

Conform procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut luni că social-democrații vor vota pentru ridicarea imunității în cazul senatorului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.