Cărțile își fac târguiala bucureșteană de primăvară

Azi se deschide cel mai mare târg de carte bucureștean al primei jumătăți de an. Peste un milion de cărți promit organizatorii la Bookfest, până duminică, „cu câteva mii de titluri noi și reduceri de până la 80% din prețul de copertă“. Cel puțin așa se anunță, dar știm că editurile se limitează, de obicei, la reduceri mult mai mici. Este cea de-a XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte și adună în jur de 400 de evenimente, „de la lansări de carte și proiecții de film până la piese de teatru, concerte și ateliere pentru cei mici“, răspândite prin pavilioanele C1, C2, C4 și C5 de la Romexpo. Intrarea este liberă, în fiecare zi de la ora 10.00.

Suedia, în centrul manifestărilor

Grigore Arsene, Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul Bookfest, anunță miza țării ca invitat de onoare în acest an: „Literatura suedeză este unul dintre pilonii de forță ai peisajului cultural actual și sper ca publicul să se bucure de expresivitatea și prospețimea aduse de Invitatul de Onoare al acestei ediții Bookfest“.

Editori și scriitori suedezi aduc la București o frântură din efervescența pieței de carte din Peninsula Scandinavă.

Copiii citesc

Bookfest Junior este secțiunea de târg în care „copiii sunt vedetele“. Organizatorii au pregătit eveniment special pentru ei, grupând toate evenimentele la care cei mici sunt așteptați atât la standurile celor peste 200 de edituri prezente, cât și la spațiul dedicat Bookfest Junior, un spațiu de două ori mai mare decât în anii trecuți. „Aproape fiecare stand de la Bookfest 2017 va avea evenimente și cărți speciale pentru copii și adolescenți“, spun cei de la AER. Programul pentru copii începe azi, de la ora 10.00. „Editura Curtea Veche Publishing le-a pregătit celor mici o întâlnire cu Pac și Mac, personajele unei noi cărți pentru copii, «Erus și Valea Răbdării», de Alec Blenche, iar cei de la editura Nemi le propun copiilor un atelier creativ, pornind de la cartea «Enescu și hora razelor de soare», de Cristina Andone, și unul de desen, pornind de la cartea «Aventurile lui Sacha în castelul fermecat», de Iulian Tănase. În fiecare zi, chiar de la ora 10.00, când se deschide accesul publicului la Bookfest, copiii vor avea câte o activitate la care să participe, de la construcții cu figurine LEGO, desene pe asfalt și jocuri de rol până la ateliere de știință și chiar minirecitaluri de pian“, anunță cei de la târg.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.