Cât de gravă este starea grădinițelor din țară

Un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului arată că 45% la sută din grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat nu respectă normele de calitate a serviciilor prestate-

Multe grădiniţe nu au autorizaţie de funcţionare, aviz de la pompieri sau hrănesc copiii cu alimente care pot pune în pericol sănătatea copiilor, arată B1 TV.

Potrivit ANPC, nu mai puţin de 160 de grădiniţe din cele 355 verificate în ţară şi în municipiul Bucureşti nu respectă în totalitate „prevederile actelor normative în ceea ce priveşte modul de asigurare a calităţii serviciilor prestate”.

Controalelor au fost făcute în perioada 11 aprilie – 15 aprilie.

Din cantitatea de 25.300 kilograme de alimente verificat, 167 de kilograme prezentau abateri de la prevederile legale în vigoare.

„Este o realitate tristă și cunoscută de către autorități. Avem tabloul complet al unei lipse de reacții din partea autorităților. Vorbim despre copii aflați permanent în pericol, vorbim despre locuri de joacă unde personal necalificat sau neverificat din punct de vedere al sănătății este lăsat să răspundă de copii pe care îi pun în pericol”, a explicat Bogdan Drăghici, președintele asociației T.A.T.A.

Pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor, comisarii ANPC au dat 170 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 113 avertismente şi 57 de amenzi în valoare de 224.500 de lei.

În același timp, au fost oprite definitiv de la comercializare şi utilizare 32 de kilograme de alimente în valoare de peste 400 de lei, iar alte 89 kilograme, în valoare de 790 lei, au fost oprite temporar de la utilizare.

În Bucureşti, au fost date trei amenzi pentru că operatorii economici care funcţionau ca unităţi de învăţământ nu aveau autorizaţie de funcţionare provizorie de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.