×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 22:10
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Cazul „Grindeanu“
Dr. Răzvan Constantinescu
Dr. Răzvan Constantinescu

În momentul de faţă, există pe agenda publică două evenimente încă în desfăşurare, care nu ar părea legate între ele dacă am crede în coincidenţe: 1) premierul ţine cu dinţii de un scaun care i-a fost oferit din poziţie de outsider, pe vremea când îşi ţinea încă reprimată puternica-i personalitate şi b) şefa DNA ţine cu alţi dinţi de hotărârea de a nu se prezenta la Comisia parlamentară. Ce ar putea să facă o astfel de comisie în investigarea unor alegeri de acum 8 ani? Mai nimic! Poate doar să cheme persoanele implicate să-şi dea cu părerea şi, în afară de a le face de râs – precum pe domnii Maior, Iordănescu şi Onţanu – prezentându-ne erudiţia şi capacităţile de exprimare (bănuite, de altfel), alte lucruri concrete nu poate să producă. Bunăoară, domnul Maior, prin folosirea frecventă a sintagmei „eveniment privat“, încercase să inducă ideea aberantă că un şef de serviciu secret ar putea avea vreo secundă, în perioada mandatului, viaţă privată sau ar putea acţiona vreodată ca persoană privată (!). Domnu’ ambasador, aflaţi de la mine: un şef de serviciu secret, şi când se duce la toaletă o udă tot după regulile ORNISS, clar?!

Şi atunci, de ce a mai fost constituită comisia? Totul începe cu gestul de un curaj surprinzător al lui Sebastian Ghiţă, care, văzându-se trădat de toţi cei pe care îi sponsorizase, a început să vorbească – ceea ce, evident, i-a pus în pericol nu libertatea, ci viaţa. Magnitudinea dezvăluirilor camaradului IT-ist a condus la căderea celui mai puternic om din ţară, a generalului Coldea şi, odată cu el, a altor persoane pe care acesta le controla. Însă Coldea nu era nici el vreun lup singuratic, ci doar vârful unei piramide ale cărei niveluri imediat inferioare nu au fost nici măcar deranjate; şi care funcţionează în continuare. Se ştia de mai mulţi ani că în SRI exista aripa Coldea şi aripa anti-Coldea (Maior), cea din urmă prinzând un nesperat vânt din pupă, datorită lui Ghiţă. Numai că, dezvăluirile lui Ghiţă nu au fost de ajuns. Încrengătura de relaţii trebuia zguduită mai bine, și atunci, un alt camarad, vechi colaborator, cu trese pe cămaşa roz, a început să dea şi el din casă. Nu se ştie de ce a „defectat“ Dan Andronic – că relatările lui numai „investigaţie de presă“ nu pot fi numite – dar ceea ce este evident e că, din poziţie de om al serviciilor (doar nu se afla acolo în calitate de cronicar pentru posteritate), prin ceea ce povesteşte, se poziţionează clar în tabăra anti-Coldea. Această piramidă, spuneam, a fost doar uşor şubrezită şi era necesar să fie lovită zdravăn şi repetat, ca să nu aibă timp să se refacă, aşa cum s-a întâmplat în lunile din urmă. Ambele dezvăluiri făcute de Dan Andronic, despre sufrageriştii lui Oprea şi despre arhiva SIPA, privesc strict oamenii din gaşca lui Coldea. Pe baza dezvăluirilor, pentru că Laura Codruţa Kovesi nu vrea să plece, se creează o comisie parlamentară care are ca unic scop să o audieze şi să o facă de râs, în direct, la toate televiziunile. Ea ştie asta şi refuză audierea. Ştie că, de fapt, comisia aia este creată doar ca să-i ia capul, să o expună public cât mai înjositor cu putinţă, tocmai pentru că protectorul ei a picat.
Dar oare a picat de tot? DNA începe asaltul la Guvernul Grindeanu la începutul anului şi îi umileşte pe miniştri chemându-i la audieri pentru nişte glume fabricate, pe care le poate mirosi de la distanţă orice neinstruit, mai puţin ăia rezistenţi. La un moment dat, premierul Grindeanu pare că schimbă tabăra şi începe să se înconjoare de ofiţeri de informaţii despre care se ştie că sunt în barca lui Coldea. DNA-ul închide brusc dosarele. Dragnea face scandal, măsurile din programul de guvernare nu se aplică, nu se schimbă nimic la ANAF, nici la Transporturi, nici la Justiţie, nici la Fonduri Europene, nici la Sănătate. Cu alte cuvinte, Coldea, prin intermediari, conduce Guvernul. Sau oamenii lui, ceea ce este totuna. Îl conduce pentru ca, exact acolo de unde vin banii și puterea acestei găşti, să nu încerce nimeni să schimbe ceva. Amintiţi-vi-l pe Tudorel, cu eschivele sale, şi imaginea este suficientă. Şi atunci, mai ales că umbra Jilavei s-a îndepărtat un pic, după ce CCR a decis că este obligatoriu pragul la abuzul în serviciu, Liviu Dragnea mută pe două fronturi, împotriva aceluiaşi om, împotriva aceleiaşi structuri de putere paralele pe care acest om a creat-o şi cu care a paralizat şi parazitat ţara timp de 10 ani. Bătălia este pentru supravieţuire, iar Grindeanu va fi sacrificat, indiferent de cine îi este protectorul.

Dr. Răzvan ConstantinescuPublicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
7398
 | 33
 | 38
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
florin
0
Dom' doctor, nu v-ați săturat să tot găsiți scuze PSD-ului? PSD-ul nu poate să guverneze din cauza Securității. PSD-ul nu poa să facă autostrăzi din cauza Securității. PSD-ul îi trage clapa lu Dragnea cu Grindeanu. Pe bune? Vorbiți serios? Câte scuze mai puteți să găsiți unui partid care e la al doilea ciclu parlamentar cu majoritate confortabilă. Păi dacă nu poate să pună cu botul pe labe Securitatea, nu v-ați pus întrebarea că, poate, nu vrea? Eu înclin să cred că nu vrea. E doar un blat ordinar, cu răfuieli între facțiuni ale aceluiași centru de putere. Și ne e vândută ”gălușca” cu Securitatea, atât de convenabilă PSD-ului. Să fiu bine înțeles, eu nu neg că Securitatea există, doar că nu e opozabilă PSD-ului, pe alocuri se confundă. Și la faza cu Ghiță și curajul lui surprinzător, care i-a pus în pericol viața, vă umpleți de ridicol. Articolul ăsta e în oglindă perfectă cu articolul celor doi edit de la Hotnews, Tapalabă și Pantazi...
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Valahu
0
Articol bun ! Foarte logic. Intrebarea este... O.K. : Coldea si Kovesi. Dar ei sunt papusile, cine-i papusarul ? Dl. Ilie Serbanescu spune : "capitalul strain da ordinele" ! Adevarat ! dar concret cine instrumenteaza executarea : PPE-ul (Partidul Popular European), BND (serviciul secret german), Soros (cu madama Pralong si Iohanis), serviciul secret al Comisiei U.E. ?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+3
Postacii securisti se multiplica intr-un juisaj autonom cu mai multe pseudonime, gen Erinia, care poate fi Lili sau alta clona securista. Ponta nu a fost sacrificat la momentul "Colectiv", ci zecile de morti au fost sacrificati, Ponta a demisionat la comanda pentru a-i permite unui alogen sa-si puna omul, tot alogen. A tradat partidul punandu-l in fata faptului unilateral implinit. Fiu de vechi NKVD-ist instruit in tara si strainatate, slujeste mai multe servicii interne si externe...
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Erinia
-6
Cred ca sunt multe fantazari aici. Si nu e pare adevarat ca Ponta e omul serviciilor, si n ici al pui basescu, de vreme ce el afost sacrificat evident la momentul "Colectiv" dupa ce fusese considerat de orice om cu ratiune un premier foarte bun si echilibrat, dar si cu personalitate. A fost evidenta dificultatea cu care s-a reusit inlaturarea lui cu mari eforturi la alegeri. Deci el acum incearca sa-si ia revansa folosind momentul prielnic.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Floricel Demisionacul & Dormitacul
-6
Aflam de aici ca Ponta devine din victima a Binomului la momentul "Colectiv"unealta represiva a acestuia si ca miscarea s-a facut "ca sa se abata atentia de la neprezentarea lui Kovesi" la comisia lui peste ! Foarte inteligent ! Orice actiune care nu se vrea explicata in forma sa reala pt ca astfel ar deranja multe capete "luminate" se arunca in bratele Serviciilor...De ce sa spui ca Dragnea a fost naiv,fraier si l-a numit fara sa gandeasca pe Grindeanu ? De ce sa spui ca Firea a abandonat Primaria si de la ea a izbugnit tot scandalul in media iar de atunci tot intr-o mahala o tine ? Nu,mai bine dau vina pe Kovesi...Si uite asa ramane PSD-ul fara partid si Tariceanu fara post la Senat si doctorul scriitor de articolase fara protector.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Klaus Woodenhead @ Floricel Demisionacul & Dormitacul
+3
Deci excluzi posibilitatea ca d-na Kovesi să nu mai fie Ana Pauker.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Moesia
+7
Antipatic si neloial individul Grindeanu a procedat la indemnul secu &ponta dirijati de Maior si dancu.. Cand Grindeanu a primit mesajul"CERE PAUZA' a facuto! Intelegerea asa functiona!In pauza ceruta de individ, a PLECAT , lasand conducerea psd - adica pe cei care il propulsasera tocmai in varful guvernului, cu ochii la becul de la sipa , tintuit de catre varul vearisoarei pontiste, grindeanu fiind el insusi varul primar al sotiei pontiste. Se aflase ca intr-un fel se cam hotarasera sa nu ceara acum demisia si sa faca asta dupa ce Guvernul venea in parlament si fiecare ministru spunea de ce nu a putut sa realizeze ceea ce-si propusese. Dar, din cate se stie, tatal grindeanului este - precum tata socru psd - la mare grad in securitatea trecuta si actioneaza la ceva 300 de membri (fosti si actuali informatori ) sa vina alaturi de bietul stramb fiu!!! Si sa scandeze.... evident. Greata! Acest Grindeanu spune ca ar urma modelul Tariceanu!!!??? Fals! O minciuna cat casa! Lui Tariceanu nu i-a cerut PNL-ul sa paraseasca Guvernul. A fost parasit de Basescu (pacalit de Hrebenciuc)... Daca acum Alde ar fi cerut demiterea needucatului grindeanu era situatia asemanatoare. Dar mascota Grindeanu scolit bine de tot de tata socru psd&ponta si insusi tatucul lui ,individul uita - prefacut fiind _ ca despre el nimeni nu auzise si nici nu va mai auzi pana cand psd-ul a avut grija sa-i dea osul cel mare. (Dragnea cum a avut incredere atat de mare in oamenii lui ponta!!!????) Motiunea va trece in mod cert. PSD-ul va iesi mult mai intarit si va scapa cu adevarat de cei ce se dadeau bine pe langa Dragnea, CA ACUM SA VIREZE cu nesimtire catre neica nimeni Grindeanu. Sa ramana acolo! M-as bucura sa nu-i mai vad pe Plumb si spilcuitul ala ce a afost pe la finante - balbait altfel! Succes Dragnea si psd la motiune! Dati-le peste botul de tradatori ajunsi fara documente constitutionala char si pe la secretariatul general al guvernului.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
c.g.
+6
Meciul Grindeanu -Dragnea poate sa se desfasoare in PSD numai ca domnul Grindeanu trebuie sa paraseasca functia de Premier, iar Guvernul cu noul Premier sa conduca ROMANIA ! Repet meciul amintit dintre cei doi PSD 'isti este o treaba interna a aglomerarii politice amintite tara ROMANIA trebuie guvernata de cei care au castigat alegerile in dec.2016, cine trebuie sa fie ''aga '' in PSD nu este decat o problema a poporului PSD ! Sa auzim si de mai bine !
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+10
Pt. Radu Humor. Cu toata stima fata de comentariile Dvs pline de substanta ma simt nevoit sa va atrag atentia ca implicarea externa nu exclude jocurile interne ale "structurilor paralele", ba chiar le cautioneaza. Lasati cumva impresia ca nu ar exista structuri paralele ceea ce nu este acceptabil. Si trec peste evidenta ca structurile interne fac parte din structuri mondiale de aceeasi sorginte, actionand la ordinele acestora. Ma refer la fostele Securitati rebotezate din tarile Lagarului si la ilegalii lor implementati de un secol in toate, dar absolut toate tarile lumii. Incercati sa va imaginati comparativ situatia conservelor actuale din Romania cu ilegalii DIE, KGB, STASI etc, sute de mii de legendati ca oameni de afaceri, jurnalisti, politicieni, profesori universitari, in special "istorici", casute postale, vile conspirative. Si mai incercati sa-i multiplicati prin odraslele lor si veti avea o imagine cat de cat corecta referitoare la dimensiunile fenomenului. Ba chiar veti intelege cine sunt serviciile straine si sefii statelor care se imixtioneaza in Romania. De peste un secol sefii serviciilor secrete mondiale sunt bolsevici care au organizat toate conflictele locale si mondiale care au condus la crearea a ceea ce eu numesc Lagarul de concentrare comunist si tot ei au decis revenirea la capitalismul pe care-l controlau prin miliardarii rosii...
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+7
Interesanta analiza care sufera insa de cateva carente logice si de surprindere a realitatii. Ghita si Andronic au fost aruncati in lupta de matrozul debarcat peste care aparent a sarit statul de drepti. Spun aparent pentru ca personal a ramas intangibil, fostele slugi concentrandu-se pe rude si cativa intimi, mai mult spre a-l avertiza sa taca. Coldea a fost sacrificat pentru a ramane pe pozitii cea mai barbata sefa a DNA trecuta in noua barca. Gruparile din Securitate au existat inca din momentul 1990 al rebotezarii sangeroase. Aripa kgb-ista si aripa ceausista. Ultima a invins in 2004 prin instalarea capitanului de barcaz. Odata cu revenirea pe uscat( nu ma refer la renuntarea la Whisky) s-a schimbat seful SRI care-i era fidel. Basmul cu dusmania Maior-Coldea pica lamentabil. Poate Dl doctor-analist se referea la dusmania Hellweg-Coldea! De fapt o simpla curatenie a fostelor slugi basiste. Cu toate ca Coldea trecuse si el in noua barca, teutona, dar nu l-a salvat. Ponta, Ghita, Zgonea, Grindeanu si alti cativa au fost conserve depozitate cu decenii in urma in PSD de catre Securitatea ceausist-basista. Mass-media colcaie de securistii lui Basescu care au iesit acum in clar de partea Iudelor Ponta si Grindeanu, ca de altfel si sorosistii bolsevici care in ianuarie il puneau la stalpul infamiei pe Grindeanu, nestiind din motive de conspirativitate ca le este camarad de arme. Basistul Ponta a distrus USL, PNL si acum vrea sa distruga PSD. Securistul inca din fasa Ponta, care a supt la tzatza ideologica si s-a instruit prin metodele de recrutare a insurgentilor batalionului 404 cercetare- diversiune, prin Spania si Franta, nu stie decat sa dinamiteze si sa distruga precum clasicii indragiti. Apucaturile golanesti il tradeaza odata in plus drept basist. Din Securitatea basista mai fac parte analistii ben mossad chiriakovici, sorinel rosca stanesco, creatorul de sufragii false pielicica etc. Ultimul l-a urcat fals in sufragii pe tradatorul Ponta.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
gmbplay
-7
In toate afirmatiile de mai sus pe care le credem (speram) sa fie adevarate ,lipsesc dovezile clare.Numai vorbe.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Klaus Woodenhead @ gmbplay
+6
Dl. Dr. Răzvan va obține special pentru dumneavoastră un aviz de la Institutul de Istorie Contemporană.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Propunere radicală a lui Pleşoianu
Publicat acum 7 ore şi 45 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 9 ore şi 4 minute
Coldea, candidat unic la un concurs fake
Publicat acum 15 ore şi 24 minute
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 12 ore şi 9 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 14 ore şi 41 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum 2 ore şi 54 minute