CNADNR, despre montarea separatoarelor de sens pe DN 1

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță prin intermediul unui comunicat că montarea separatoarelor de sens pe DN 1 va începe luni.

Lucrările ar urma să se desfășoare în anumite intervale orare, când traficul este mai scăzut, și pe etape, precizează compania.

Lipsa separatoarelor dintre sensuri de pe DN1 stă la baza a numeroase accidente mortale, situația fiind repusă în discuție în contextul în care, pe 12 mai, s-a produs un accident în care o tânără mamă a fost spulberată chiar sub privirile copilului ei de numai şase ani.

Ulterior, compania a fost reclamată inclusiv de premierul Cioloș, Poliția Rutieră anunțând că va închide drumul dacă situația nu se remediază.

Pe 22 aprilie 2016, CNADNR a semnat un acordul-cadru de furnizare și montarea a unei lungimi de aproximativ 200 km de parapete, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat și venituri proprii.

Conform CNADNR, lucrările de montare a parapetelor metalice tip H3 și a celor din beton de tip New Jersey se vor desfășura pe sectorul cuprins între Pasajul Inferior Băneasa, km 8+050 și km 12+868 situat la capătul rampei Otopeni a Pasajului superior peste Centura București. Acest parapete va separa sensurile de circulație și va împiedica trecerea autovehiculelor de pe o cale de circulație pe alta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.