Cod galben! E obligatorie echiparea pentru circulaţia în condiţii de iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori. Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a declarat că în condiţiile atenţionărilor de viscol şi ninsoare emise de ANM, vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea a dispus structurilor operative ale MAI luarea tuturor măsurilor pentru evitarea unor situaţii de urgenţă cauzate de schimbarea vremii, transmite Digi24.

„De la ora 20.00, 30 de judeţe şi Bucureştiul se vor afla sub atenţionare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei. Având în vedere că mulţi români sunt în vacanţă, principala prioritate a efectivelor MAI e asigurarea unei circulaţii fluente şi evitarea blocajelor, mai ales pe principalele artere. Poliţia Rutieră va fi în stradă în aceste zile pentru a oferi sprijin conducătorilor auto şi pentru a lua măsurile necesare, dacă situaţia meteo impune închiderea unor secţiuni de drum. La nivel naţional acţionează în medie 1.600 poliţişti rutieri. Se adaugă şapte mii de poliţişti de la ordinea publică. Poliţia Rutieră va transmite periodic informări cu privire la starea drumurilor şi unde sunt probleme va indică rutele ocolitoare. În condiţiile schimbării condiţii meteo, recomandăm conducătorilor să nu plece fără a verifică starea traseului. Pentru siguranţă deplasării, recomandăm să evite călătoriile pe viscol şi ninsoare. Dacă circulă, să respecte indicaţiile agenţilor. Pentru zonele cu viscol şi ninsoare e obligatorie echiparea pentru circulaţie în condiţii de iarnă”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.