Colaborare MAE – Patriarhia Română

Cele două instituții colaborează la proiectul „Identitatea românească în lume”, ce urmăreşte promovarea imaginii pozitive a românilor din Diaspora.

„Patriarhia Română şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au lansat în 2014 primul proiect pentru promovarea diasporei din 20 de comunităţi româneşti care locuiesc în Franţa, Belgia, Germania, Spania şi Italia, în valoare de 80.000 lei. Proiectul de anul trecut viza încurajarea apariţiei şi sprijinirea funcţionării presei identitare în domeniul virtual, facilitarea accesului la spaţii de emisie şi iniţierea unei rubrici dedicate românilor din aceste comunităţi. În 2015, proiectul a fost restrâns la comunităţi din Italia de Nord, Austria şi Marea Britanie, cu o valoare de 50.819 lei de la MAE şi 8.050 de lei de la Radio Trinitas. Finanţarea este mai mică decât anul trecut, pentru că nu mai avem nevoie de echipamente, acestea fiind deja achiziţionate în 2014. Acum banii sunt folosiţi pentru deplasări, transport, cazare”, spune Ciprian Olinci, directorul Radio Trinitas.

Proiectul se va desfășura în perioada mai-decembrie 2015 și are ca scop dezvoltarea unui parteneriat strategic cu 10 instituţii mass-media, culturale şi religioase din 21 de comunităţi româneşti din Austria, Marea Britanie şi Italia, scrie românialiberă.ro.

Acesta are scop cunoaşterea şi mediatizarea problemelor specifice legate de afirmarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a cel puţin 2.300 de români.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.