×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 21 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:30
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
SOS securitatea națională!
Coldea se agață de SRI și de Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis, în mijlocul conducătorilor principalului partid pe care se sprijină
Preşedintele Klaus Iohannis, în mijlocul conducătorilor principalului partid pe care se sprijină

Articolul meu despre SRI care se redresează tot cu sprijinul lui Florian Coldea a stîrnit foarte mult interes. Pe lîngă asta, acuze, zvonuri, înjurături. Ca de obicei, reacțiile acestea sunt cu adevărat mobilizatoare. Ele probează faptul că ne-am atins ținta. Am atras atenția asupra unor lucruri nefericite din SRI. Noi le-am publicat cu speranța că ele vor duce la o îmbunătățire a climatului și la o corecție a practicilor anormale. Nici că am izbutit. În loc să cadă pe gînduri și să purceadă la o analiză a stării de lucruri, în SRI lucrurile au fost înțelese pe dos. Și, pe cale de consecință, și măsurile. L-au mutat pe Florian Coldea de la Periș la o vilă din București. Dar cu aceleași responsabilități. Mai mult, ieri-alaltăieri am primit cîteva însemnări. Cineva a ținut morțiș să-mi paseze un text pe care îl voi publica în continuare. Este vorba despre reacțiile la respectivul editorial publicat în ziarul Cotidianul.

Aceste notițe ne atrag atenția asupra unei legături puternice între Florian Coldea și președintele Iohannis. Altfel, președintele României n-ar fi mințit în gura mare, în lumina camerelor de luat vederi, anunțînd măsurile luate în cazul năbădăiosului general pus pe călătorii, putere și bani. De ce se expune Klaus Iohannis Serviciului și opiniei publice? Trebuie să vă reamintim că în Cotidianul am publicat un articol despre felul în care SRI a stabilit modelul de președinte printr-un sondaj făcut de Vasile Dîncu. De atunci, legătura dintre președinte și generalul Coldea a devenit aproape indestructibilă.

Mai circulă un zvon. Că președintele Klaus Iohannis ar fi dorit să renunțe la generalul Florian Coldea, dar în momentul în care ar fi debutat o asemenea discuție, Florian Coldea ar fi prezentat dosarul cu recuperarea bunurilor Grupului Etnic German și cu cel al vânzării de copii, întocmit de un ofițer de la Sibiu. Florian Coldea ar fi spus atunci că dosarul președintelui nu mai există, dar dacă SRI se străduiește, poate mai găsește ceva. Președintele ar fi mototolit decizia și colaborarea ar fi continuat, ajungînd la această minciună cu pensionarea generalului, soluție care nemulțumește ofițerii din SRI și îi expune. Ei au început să se teamă că o cădere adevărată a lui Florian Coldea și a Laurei Codruța Kovesi i-ar putea lăsa descoperiți. Iar unii ar putea ajunge în situația de a suporta consecințele aplicării protocoalelor.

Mai există și alte motive pentru care DNA nu cercetează declarațiile publice sau informațiile care circulă despre legăturile dintre Florian Coldea și campioni ai restituirilor de la ANRP. Povestea sacoșelor cu bani, pomenite de Traian Băsescu, îl include și pe Florian Coldea? Ce rol a jucat generalul în gestionarea fondurilor pentru televiziuni și alte medii care au pus umărul în campania electorală? Și cu ce bani?

Faptul că președintele Klaus Iohannis, în ciuda scandalurilor stîrnite de dezvăluirile unor foști (Ghiță, Udrea, Bica etc.), se face că n-aude, n-a vede și că nu-l interesează cîtuși de puțin, ca şi faptul că în loc să lămurească lucrurile, el continuă să le acopere, ne duce cu gîndul la secretele sale, comune cu ale SRI.

Iată textul primit pe căi întortocheate și care spune președintelui și conducerii SRI aceleași lucruri. Numai că în loc să ia măsuri serioase, ei ascund totul sub preș, imaginându-și că presa n-o să afle nimic.


Pericol de revoltă în SRI

O revoltă stă să izbucnească în Serviciul Român de Informaţii, cu toate consecinţele directe şi colaterale asupra capacităţilor acestuia de a-şi mai putea asuma misiunile în noul şi complicatul context regional şi continental, cu un mediu politico-administrativ intern grav afectat de dictatul oligarhilor poliţiei politice asupra deciziilor instituţiilor legitime ale puterilor statului.

Dezvăluirea de către Cotidianul a minciunii prezidenţiale privind demiterea şi trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SRI a provocat un tsunami la Cotroceni. Preşedintele K.W. Iohannis, într-un incontrolabil acces de furie, l-a admonestat pe directorul Eduard Hellvig pentru incapacitatea păstrării secretului menţinerii în activitate a generalului Coldea.

Eduard Hellvig i-a convocat pe directorii securităţii interne şi ai filajului pentru a-i lua la refec şi a le pune în vedere să-i identifice neîntârziat pe cei care au dat din casă.

Generalului Coldea i-a fost schimbat sediul, de la Periş, la o vilă de protocol din zona Băneasa. Nu deconspirăm noua adresă, ca să nu-l disloce undeva de negăsit.

Situaţia creată prin menţinerea generalului Coldea, cu toate prerogativele funcţiei de prim-adjunct al directorului SRI păstrate, deşi oficial preşedintele României a comunicat personal eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă a acestuia, a generat nemulţumiri cvasigeneralizate în unităţile centrale şi teritoriale ale Serviciului. Şefi de direcţii centrale şi judeţene refuză să execute ordinele „demisului“ prim-adjunct.
Ofiţerii operativi refuză să mai facă parte din echipele mixte cu DNA, motivând că „mâine, poimâine, pleacă şefa DNA, iar noi putem fi cercetaţi, judecaţi şi condamnaţi“.

Comisia parlamentară de control a solicitat protocolul de conlucrare dintre DNA şi SRI. Din partea SRI s-a negat existenţa protocolului invocat de Asociaţia Naţională a Magistraţilor din România şi confirmat de generalul Oprişor, din partea CSAT. A fost, în schimb, prezentat un protocol din anul 2001, ieşit din uz.
Una dintre secretarele Comisiei a spus că au existat nu unul, ci mai multe asemenea protocoale, semnate în anii 2005, 2007 şi 2012. Când preşedintele Comisiei, senatorul Adrian Ţuţuianu, le-a solicitat, directorul SRI i-a replicat şugubăţ: „Vezi, ai grijă ce vrei, că te pun ăştia la rotisor!“. Chiar aşa, domnule Hellvig, cine sunt băieţii care manevrează „rotisorul“? Mai sunt tot în parohia SRI?!

Scoaterea protocoalelor la lumina legii ar dărâma eşafodajul puterii oculte exercitate asupra României. Sute de cazuri judiciare instrumentate ilegal ar trebui revizuite.

Cum se poate nega existenţa protocolului, în pofida declaraţiilor publice, chiar ale directorului SRI, care ne spunea despre zecile de echipe mixte SRI – DNA?!

Doamna colonel Dorina Coldea a fost relocată la Direcţia Securitate Economică, unde a mai activat într-o perioadă anterioară.

O intenţie iniţială de numire a generalului George Viorel Voinescu ca prim-adjunct al directorului SRI nu mai este de actualitate. A fost doar o fumigenă.

Florian Coldea nu renunţă la puterea pe care i-a conferit-o forţa financiară acaparată, controlată şi de care dispune arbitrar.

Klaus Werner Iohannis nu poate renunţa la generalul care-i stăpâneşte secretele şi manipulează vulnerabilităţile, fiindu-i inspiratorul deciziilor şi acţiunilor problematice. Ceea ce, de fapt, explică cele ce ni se întâmplă.

Şi totuşi sunt semnale că zilele lui Coldea, Kovesi şi ale altora la butoanele puterii s-ar putea termina odată cu punerea în operă a planului de răsturnare a guvernatorului Băncii Naţionale, căci pentru un conflict deschis cu oculta financiară internaţională, atât Iohannis, cât şi Hellvig, Coldea & Comp. sunt insignifianţi.

Cornel NistorescuPublicat Joi, 16 februarie 2017
42029
 | 115
 | 90
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ioan
+1
Multitudinea de date care apar in presa in ultimul timp nu fac altceva decat sa confirme faptul ca afirmatia dlui Nistorescu cu faptul ca pentru alegeri "s- a creat " un profil de candidat in "laborator" care sa fie sanatajabil si sa raspunda la comenzi,este adevarata!Prima etapa ,intermediara ,s-a realizat!Urmeaza celelalte care nu stim unde vor duce!Din pacate ,intr-adevar,modul cum s-au desfasurat lucrurile in ultimii 27 de ani ,incepand cu "spectacolul" tragic din 1989, ne demonstreaza faptul ca adevaratii conducatori ai tarii au fost fortele din spatele oamenilor politici si oamenilor de afaceri,acestia din urma fiind doar "interfata"Exemplele sant numeroase,cel mai celebru fiind SOV,recentul condamnat,care ne da acum "lectii" de democratie din puscarie si ,culmea,chiar emite judecati de valoare,exact cum procedeaza si Basescu acum ;"sistemul" a carui organizare a fost perfect descrisa de Basescu,regizorul si conducatorul real al acestui sistem si singurul presedinte care a reusit sa-l conduca cu adevarat deoarece a FOST si inca ESTE om al sistemului dinainte de 1989 si in "armata" sistemului subalternii isi respecta sefii,nu ca in civilie;spre deosebire de acesta,Iliescu,om politic ,a fost sprijinit de acelasi sistem atata timp cat sistemul a fost lasat in pace sa-si faca afacerile prin intermediarii din fata, adica prin acei indivizi au devenit(de fapt au fost lasati sa devina) brusc mari oameni de afaceri ,de milioane de euro,folositori atat timp cat respecta legea "omertei";si uite asa au aparut in fata "marii afaceristi" gen anu s.a.m.d. sau politicieni valorosi gen Nastase care ,profitand si de lipsa legislatiei s-au imbogatit peste noapte ei si au contribuit si la imbogatirea si mai mult a sistemului;dupa ce i-a folosit sistemul i-a executat! Asa este si acum dar din pacate,vectorii sistemului -MASS MEDIA - ne "indruma" in alta directie! Nimic nou,doar manipulare profesionista mai rafinata!
Publicat Miercuri, 22 februarie 2017
+Răspunde
tiras
+1
Demisia acestui sinistru personaj numit K.W.Johanes este , și, ar fi foarte necesară. Tot odată și persoanele binomului care, l-au ajutat să accedă la această funcție. Pe lîngă ei ar trebui ca și pnl ajuns partid de buzunar al acestui KW Johanes. Ar trebui ales un ROMÎN ADEVĂRAT și NU pușlamale ca Iliescu , avid de puter și răzbunare, Constantinescu care se credea un Cuza al vremurilor moderne, ca să NU mai vorbesc de marinarul mafiot Băsescu ,și el ,mare doritor de case și de pănînturi. Acum ne-am pricopsit cu un neamț care se aude -zvonește că ar fi urmaș al fostei coloane naziste a -5-a , Forumul Democrat German.Partid care NU AVEA DREPTUL să acapareze ,sau să devină urmașa imobilelor și averi fostei Organizații Fascisto-nazistă cu sediul la Sibiu. Organele în drept ar trebui-OBLIGATORIU- să nalizeze toate aceste fapte al ex.primarului de Sibiu ajuns prin forțe oculte în scaunul de președinte. Parcă toate imobilele și toate valorile acestei organizații fasciste au fost sechestrate-confiscate de statul romîn. Cu ce drept ? ,și cine le-a dat acestui individ și partidului său?.Nu cumva și Germania și-a băgat nasul?
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
Gabriel
+2
Prin asocierea Coldea-Iohanis se maresc riscurile privind siguranta nationala. Coldea l-a santajat pe Presedinte si acesta a cedat in fata dosarelor de coruptie puse pe masa prezidentiala. Prin prezenta celor doi in structurile de conducere ale tarii Romnaia devine mai vulnerabila in fata actiunilor grupurilor externe de interese.
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
MARIA
0
la prezidentialele din 2014, de aici din tara, s-a vazut ca diaspora ar fi dictat rezultatul final. se tot spunea ca diaspora suna acasa sa isi trimita familia din tara la vot. a fost o minciuna sau acest articol este o minciuna?
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
DP 2
+1
Democratia Participativa, partea a doua, cuprinde niste actiuni PRO si CONTRA, in completarea primelor: PRO: 1) pentru familia din barbat si femeie; 2) pentru Institutii Democratice, ALESE de POPOR, nu de strada; 3) pentru protejarea intereselor romanesti, la fel ca cele straine si invers; 4) instaurarea pentru prima data a Democratiei (reale) in Romania, incat sa primeze, cu adevarat, vointa poporului; CONTRA: 1) taierilor abuzive si ilegale de paduri si export de masa lemnoasa "fara numar"; 2) ...tuturor imunitatilor; 3) ...Coruptiei din Anticoruptie (peste 80% din total, inclusiv institutii de forta si parteneri, inclusiv FDGR), a justitiei si dosarelor La Comanda: tinerii care au demonstrat impotriva Coruptiei Mici sunt invitati si impotriva Coruptiei Mari; 4) ...Referendumului pe o tema NERECOMANDATA de UE (ce poate fi decredibilizata astfel); adica se subintelege una din directiile UE, Lupta impotriva Coruptiei; 5) ...vanzarilor a ce a mai ramas din pamanturi;
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Gica
+6
Declaratia politica a ultimilor 27 de ani, Kl.J.: " Daca au castigat Alegerile, ei CRED ca vor conduce tara..."
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
iancu de la Hunedoara
+1
Poate generalul Coldea este cu adevarat in rezerva, dar el poate lucra in continuare in SRI, ca pensionar colaborator! Asta ar putea fi incadrarea, dar nu mai poate da ordine! Poate de aici nemultumirea celor activi, intrucit da ordine si nu este legal!
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+3
Daca va uitati bine la poza, o sa observati ca nea palton are maini scurte si picioare lungi. E o trasatura de caracter?
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Nasty Nastratin Nando Lili Cosmin
+7
Domnule, daca nu poate fi nici pensionat pe bune acest mare 'specialist in carat genti cu bani' si nici judecat pentru incalcarea Legii ,pentru Politie Politica, propun sa-l trimita Statul Roman ca Sef de Misiune Militara in Koreea de Nord . Dupa care sa-i retraga pasaportul si sa-l lase acolo pana i-o canta cucu'n nucu' de la cap! Ca de acolo, nu mai pleaca !!! Adio Seychells, adio Toscana, adio Disneyland! Adio , bha! Sa ne scrii!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin @ Nasty Nastratin Nando Lili Cosmin
0
Propune , care-i problema ! Numai ai grija sa nu dai cu cotul in perete si sa te trezesti !
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
radu
+6
Poza e foarte misto!Poate stie cineva, in care tari din UE serviciile secrete de tip SRI sunt militarizate?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Nastratin @ radu
+3
Koreea de Nord !
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 20 ore şi 16 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 17 ore şi 24 minute
Tăriceanu: Poate să vină și mama DNA-ului
Publicat acum 2 ore şi 11 minute
Ilie Năstase, consul al Cehiei
Publicat acum 17 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 23 minute