×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 11 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 28 aprilie 2017, 15:14
EUR (€)
+0.0044 ↗
4.5333 RON
USD ($)
-0.0112 ↘
4.1453 RON
• • •
Comedia Remix, un eveniment ICR New York

Institutul Cultural Român din New York are plăcerea de a vă invită la evenimentul Comedia Remix, ai cărui invitați speciali sunt George Mihăiță, actor & director al Teatrului de Comedie din București, şi Cristina Modreanu, critic de teatru & curator masă-rotundă.

Vor avea loc proiecția filmului documentar “Comedia Remix” & one-man susținut de George Mihăiță.

VINERI, 24 MARTIE 2017, ora 19.00

Romanian Cultural Institute in New York

200 East 38th Street, New York, NY 10016

Intrarea liberă

SÂMBĂTĂ, 25 MARTIE 2017, ora 19:30

Performing Arts Center @ Interlake High School

16245 NE 24th St, Bellevue, WA 98008

Mai multe informații: http://www.arcsproject.org/comedia-remix

Filmul documentar "Comedia Remix" (2014, 79 min., în română cu subtitrare în engleză), realizat de Cristina Modreanu și Maria Drăghici, în parteneriat cu TVR, are ca axă principală triada extraordinarelor spectacole care au marcat primul deceniu de existență a Teatrului de Comedie din București: "Umbra" (1963), "Rinocerii" (1964) și "Troilus și Cresida" (1965), alături de alte mari spectacole ale teatrului din deceniile următoare. Prin cercetarea unor materiale de arhivă unice și prin interviuri cu cei implicați în realizarea acestor spectacole, actori și regizori români de primă mărime - Radu Beligan, David Esrig, Lucian Giurchescu, Sanda Toma, Stela Popescu, Sanda Manu, George Mihăiță - filmul își propune să reconstituie o istorie a Teatrului de Comedie , pe fundalul social-politic complex al anilor 1960-80.

Proiecția filmului va fi urmată de o masă-rotundă cu îndrăgitul actor și director al Teatrului de Comedie George Mihăiță și cu criticul de teatru și curatorul Cristina Modreanu, precum și de o sesiune de întrebări și răspunsuri, cu participarea publicului.

La final, legendarul actor George Mihăiță va susține one-man show-ul “Salut, prieteni!”, un recital de poezie comică românească, bazat pe un colaj de texte semnate, între alții, de Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Mircea Dinescu.

Nu în ultimul rând, evenimentul va cuprinde expoziția "Comedia Remix", prezentată în format electronic, sub formă de slideshow.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/comediaremix.ro/ .

George Mihăiță (n. 1948) este un cunoscut actor de teatru și film din România, cu o carieră de peste 40 de ani. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” București, secția Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu, în 1971. Personajul “Vuică” din “Reconstituirea” (1968) de Lucian Pintilie (film votat de Asociația Criticilor de Film din România drept “cel mai bun film românesc din toate timpurile”) a fost primul său rol în film și, totodată, cel care i-a lansat cariera. A jucat în peste 70 de filme și este considerat unul dintre cei mai importanți actori români. Din 2002, este directorul Teatrului de Comedie din București. Pentru rolul primarului din “Revizorul” de N. V. Gogol, regizat de Horațiu Mălăele, a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la JoakimInterFest (Kragujevac, Serbia, 2007), iar rolul Ametistov din “Casa Zoikăi” de M. Bulgakov, în regia lui Alexandru Tocilescu, i-a adus Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala UNITER (2010). A fost decorat cu Ordinul Național "Serviciul Credincios", în grad de Cavaler, "pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc", cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București, în 2002.

www.georgemihaita.ro

Cristina Modreanu (n.1974) este critic de teatru, curator și expert în artele spectacolului. Doctor în teatru al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, ea este redactor-șef al revistei de artele spectacolului “Scena.ro”, pe care a co-fondat-o în 2008, și lector universitar la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București. Cristina Modreanu a fost curatorul celor mai importante festivaluri de teatru din România, iar, din 2014, este curatorul Platformei Internaționale de Teatru București. Este autoarea a cinci cărți despre teatrul românesc, între care “Utopii performative. Artiști radicali ai scenei americane în secolul 21” (Editura Humanitas, 2014), rezultat al unei laborioase cercetări asupra teatrului american, precum și a numeroase articole în reviste de cultură din România și din străinătate. Proiectul ei, „Surorile Heddei. Susținerea femeilor-artist din România și Estul Europei”, a câștigat prestigiosul premiu Ibsen Scholarship, oferit de guvernul norvegian, în 2014. Cristina Modreanu este Fulbright Alumna și a fost Visiting Scholar la New York University, Tisch School of the Arts, Departamentul Performance Studies 2011-2012.

www.cristinamodreanu.com

Evenimentul este organizat în colaborare cu Romanian Cultural Society (ARCS) dn Seattle și Teatrul de Comedie din București.

Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
312
 | 3
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
10 articole/ Actualizat acum 21 ore şi 24 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat Joi, 27 aprilie 2017
Ioan Buduca

6 spre 7 decembrie 2009. O noapte de pomină. Nu ştim ce era acasă la Vîntu, dar am aflat ce era acasă la generalul Gabriel Oprea, un simplu parlamentar la ora aceea.

Ioan BuducaPublicat acum 19 ore şi 51 minute