×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 18 august 2017, 09:52
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Președintelui nu-i plac "anchetări" din partea Parlamentului
Concluziile lui Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu
Foto Administrația Prezidențială
Foto Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după discuțiile de la Cotroceni cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, că "nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, doar el este obligatoriu".

''Am solicitat și primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului pentru 2017. După părerea mea, și asta am subliniat în cursul întâlnirii, este foarte important să avem pentru 2017 un buget sustenabil, un buget solid, care ține cont de câteva date foarte importante, cum ar fi, de exemplu, să ne încadrăm într-un deficit de sub 3%, să avem o alocare de 2% pentru Apărare, și așa mai departe. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate'', a detaliat Iohannis după întâlnirea cu Grindeanu.

Întrebat dacă măsurile promise de PSD pun probleme bugetului, Klaus Iohannis a răspuns: ''Se lucrează pe buget și bineînțeles că discuțiile au fost de natură de a vedea care sunt intențiile Guvernului. Când vom avea bugetul, vom putea ști foarte exact cum s-a lucrat. Însă, datele cu care au venit Premierul și Ministrul Finanțelor sunt date pe care le-am avut și noi. Evident că am confruntat datele dintr-o parte și din cealaltă parte. Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalități'.

Chestionat care este soluţia pentru încadrarea în deficit cu respectarea promisiunilor electorale, Iohannis a precizat că ''asta e problema Guvernului şi a Parlamentului'' - să vină cu un buget care este sustenabil şi se încadrează în aceste cerinţe.

''Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, doar el este obligatoriu'', a menționat președintele.

Pe de altă parte, Iohannis a anunțat că va promulga legea privind scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

"După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în zilele următoare", a afirmat președintele.

Despre "gaura" găsită de Dragnea

Iohannis a declarat de asemenea, miercuri, că a discutat, "pe scurt", cu premierul Sorin Grindeanu despre sumele nerealizate la buget în 2016, precizând că explicaţiile suplimentare trebuie date de specialişti şi de cei care au guvernat în 2016, iar în privinţa anchetei parlamentare a spus că trebuie "să o luăm încet" cu astfel de demersuri.

"Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. Este vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alții, nu eu, cei care au guvernat, dar cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă și în această etapă e important să se lucreze foarte, foarte serios pe bugetul 2017. Eu am oferit sprijin la nivel de expert pentru această chestiune", a afirmat președintele.

"Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte ca cei care se pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice", a mai spus Iohannis referindu-se la același subiect.

Președintele Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan.

Ioana RaduPublicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
5023
 | 2
 | 30
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
omu'
+1
guvernul raspunde de cum conduce tara.nu un tantalau de presedinte...nu vrea anchete,posibil sa isi fi luat si el partea din banii lipsa
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
florinakis
-3
baietii..pregatiti spielhosen-urile.... vin vremuri grele....
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Ithaca
+12
Paznicul UE in Ro, cu deficitul de 3 % , adica austeritate multa,multa si nedezvoltare ca asa vrea Merkel . In loc s a puna problema dezvoltarii tarii,are grija de "conditionalitati",acest 3 % si 2 % pt."aparare" . Avand in vedere cheltuielile imense facute de 7 serv. secrete, DNA si-a facut si ea serviciu secret, cu salariile imense ale demnitarilor printre care si Iohannis, alte organisme bugetare fantome , despre ac.cheltuieli imense sa fie reduse, despre luxul sau nu vorbeste ,de cheltuielile de navetist ? Despre datoria publica ilegala si sufocanta ,a vorbit vreodata cu autorul lor Mugur Isarescu ? Despre CSAT in care nu face nimic legat de scandalul Kovesi-Coldea ? Despre Soros cu care controleaza tara de la Cotroceni ? Ce -l intereseaza ce ancheteaza Parlamentul ? Mai incet cu interesul globalist si dezinteresul fata de probleme importante, tovarasul Pres.! Sunt 10 miliarde de lei "venituri neincasate",atunci de ce Ciolos a cheltuit in nestire , a vandut pielea ursului din padure ? Apropo de padure, cate miliarde pagube a adus aceste Pres tarii, prin servilismul fata de firma austriaca pt.care a modificat legea privind cota de taiere mult mai mare ? Acest presedinte uraste parlamentul, si ar trebui sa o ia mai incet cu impiedicarea Tarii de a iesi cat de cat la lumina : acest om uraste Romania, e un inamic pe fata si un agent al globalismului si sorosismului, un "demn urmas" al lui Basescu. Tara simte ca este ceva absolut in neregula cu acest functionar din varf, nu dovedeste ca-si respecta juramantul de credinta dat Romaniei-art.82 Constit-"sa respect democratia",iar Parlamentul e rezultatul democratiei-vot democratic-alegeri democratice.Parlamentul poate ancheta prin comisiile sale sau ad-hoc orice ,inclusiv pe Presedinte ! Cer sa fie anchetat Pres Iohannis pt. cheltuielile facute de adm.presedintiala.
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Mihai @ Ithaca
0
Ideea asta cu traiul și dezvoltarea pe deficit e perimată, o mai dezvoltă doar absolvenții de acum o jumătate de veac, cum e Tăriceanu
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Plugarul
+7
Cred că ăsta a fost şi rostul întălnirii solicitate de lălău , o mică ameninţere cu renunţarea la comisie , eventual o răzgandeală .... . Oricum , indiferent ce iniţiativă va avea , numele său va fi legat pe veci de tălhăriile guvernului meu .... . El a urlat că (!) corupţia ucide şi l-a impus pe onestulzero ....
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha
+17
Zice ca e specialist spunind ca 10 milirde nu le-a luat nimeni, adica ar fi pe undeva, nu conteaza unde! Mama ta de specialist!
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
lili @ ha,ha,ha
+1
In anul 2013 Guv Ponta a incheiat anul cu Fix 10 Milarde Lei NEREALIZATI, adica 2, 3 Miliarde Euro, FIX cat "gaura" lui Dragnea! Uite cifrele OFICIALE pe 2013, in Ziarul Financiar din 30.01.2014: "România a pierdut anul trecut venituri de 2,3 mld. euro la Buget. Guvernul estima că va strânge la buget 33,6% din PIB, adică 47,3 miliarde de euro, dar veniturile s-au prăbuşit anul trecut la doar 32% din PIB (45 mld. euro), sub media din ultimii cinci ani. Veniturile Bugetului general consolidat s-au întors în 2013 la un mediocru 32% din PIB(32,9% în 2012), marcând astfel unul dintre cei mai mai „gri“ ani din punctul de vedere al colectării bugetare din ultimul deceniu, şi asta în ciuda cruciadei declarative împotriva evaziunii fiscale, dar şi a restructurării Fiscului. Primul an de guvernare „plină“ a Guv.Ponta 2 se încheie astfel cu un ESEC MAJOR, fiind egal în mediocritate doar cu penibilul an 2009 când nu doar economia s-a prăbuşit, ci şi veniturile bugetului, la 31,4% din PIB. Guvernarea la televizor practicată şi de actuala putere şi decuplarea factorului politic de economia reală îşi arată acum roadele, iar oalele sparte sunt plătite de contribuabili pentru că necolectarea la buget a sumelor anticipate a condus la noi valuri de taxe şi impozite. Guvernul Ponta 2 ratează astfel încă din primul an – după cum indică execuţia bugetului general consolidat pentru Ianuarie - Decembrie 2013, publicată marţi-seară de Ministerul Finan­ţelor – propria ţintă de venituri avută în vedere la fundamentarea Legii Bugetului pe 2013, care prevedea un grad de colectare a veniturilor de 33,6% din PIB, adică mai mult cu 2,3 Miliarde de euro decât a reuşit să strângă până la urmă." Unde-s banii, cum ziceti Dvs? Numai ca pe Ponta, Dragnea NU l-a anchetat, ce parere aveti! In nici un an din 2008 incoace NU s-au realizat Veniturile prognozate la Buget(ultimul a fost 2007)! Venituri umflate mereu!
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
Trotus
+8
Suntem un grup de pensionari care au avut functii de conducere pana in anul 1990 dar si dupa . Il rugam pe presedintele Iohanis sa fie cooperant cu membrii guvernului. Sa dea dovada ca nu doreste scandaluri si destabilizarea tarii. Ii amintim domnului Presedinte ca este obligat sa trateze in mod egal pe toti romanii, indiferent din ce partid fac parte. Il sfatuim sa sprijine realizarea programului de guvernare si sa declare acest lucru, pentru ca acest program prevede masuri care trduse in viata usureaza viata romanilor. Inca ceva f. important: cativa din grupul nostru au lucrat la Ministerul Finantelor. D.le Presedinte, marota aceasta cu nivelul deficitului bugetar pana la 3% din PIB a fost legiferata in UE de catre Germania care este interesata sa exploateze in favoarea ei tarile care vor sa dezvolte economia, sa nu le lase sa se dezvolte. Italia s-a dezvoltat dupa al 2-le razboi mondial pe seama deficitului bugetar, la fel ca Grecia, Spania si alte tari. SUA, prima economie a lumii are un deficit bugetar egal cu PIB-ul, 16.000 de miliarde, Japonia la fel. Nu este nicio nenorocire daca ai deficit bugetar daca folsesti resursela la dezvoltarea economiei tarii.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
lili @ Trotus
+2
"Nu este nicio nenorocire daca ai deficit bugetar daca folosesti resursele la dezvoltarea economiei tarii."???!! Ba, DA, e o mareee problema, inseamna sa traiesti pe datorie!!! De ce NU producem noi BANII, de ce sa facem DEficit urias, adica sa ne IMPRUMUTAM, pentru ca asta inseamna Deficit mare! DEFICIT inseamna ca la final de an ai Cheltuieli mai mari decat Venituri, ori Cheltuielile le-ai facut din BANI Imrumutati, daca tu ai avut Venituri mai mici decat ai chelltuit! Dvs, acasa traiti pe Deficit urias?! Finantele Romaniei trebuie adminsitrate asa cum adminsitrezi propriul Buget, daca nu chiar cu mai multa chibzuinta, ca NU stii maine ce vremuri vin si NU te joci cu soarta unei TARI! Chiar dl Dragnea a subliniat ca Deficitul NU va fi mai mare de 3%! De ce oare?! Pentru ca Datoria publica a Romaniei e deja mare fata de cat poate sustine Economia romaneasca in caz de criza, Doamne fereste !! De ce timp de 4 ani guv PSDist al lui Ponta NU a riscat ca "se poate" trai pe Deficit mare, adica pe Imprumuturi uriase?! Pentru ca nici o Institutie Financiara, nici FMI, nici BM, nici CE NU va da bani Romaniei cu imprumut decat la Dobanzi uriase! E mai complicata Economia decat credeti!
Publicat Joi, 12 ianuarie 2017
+Răspunde
QX
+8
Guvernul cucului nu a realizat buget pe care l-a prezentat in parlament, dar si cucul si guvernul si-au incasat salariile, e corect? In ce firma nu-ti faci treaba si esti plati?
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Aschiuta
+9
presedintelui, daca nu-i plac anchetarile parlamentului, sa o faca duap usa de la baie! 2 ani si ceva si apoi tragem apa! daca nu-l usuiesc astia inainte!
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Delia
+11
Discutia reala: Grindeanu:D-le presedinte,acesta-i schita de buget care ne sustine masurile. Iohannis:Vi -l blochez daca nu puneti 2% la armata si cumparati armament de la firmele pe care le aveti pe acest bilet.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
vai de noi @ Delia
+2
poza e bestială. șefu klaus și cățelușii lui dracnea, din guvernul păstîrnac. toate promisiunile pesedelelor sunt minciuni, deoarece sunt nesustenabile economic. ăsta e socialismul științific : pomeni la putorile care refuză să lucreze și tras pielea de pe cei care muncesc pe brînci.
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha @ Delia
+2
E buna!
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
teutoniu covaciu
+1
Se vede (in poza ) ca-i priveste de sus. Ca din Dealul Gusteritzei .
Publicat Miercuri, 11 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Simona Halep merge mai departe
Publicat acum 14 ore şi 5 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 20 ore şi 46 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 21 ore şi 12 minute
 Sfârșit de poveste neagră: Tudor Postelnicu
Publicat acum 16 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 36 minute