Conducerea Federației SANITAS se întâlnește, miercuri, cu reprezentanții Guvernului

Conducerea Federației Sanitas se va întâlni, miercuri, de la ora 14,30, cu reprezentanții Guvernului, pentru a discuta despre problemele existente în sectorul sanitar din România.

Potrivit lui Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, întâlnirea este organizată de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, iar la discuții vor participa ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, dar și reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților publice locale.

Aproximativ 150 de membri ai Federației Sanitas au pichetat, marți, sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarizare.

Conform unui comunicat remis Agerpres de Federația Sanitas, în urma acțiunii de protest de miercuri, de la ora 16,00, va fi convocat Consiliul Național Tripartit, pentru rezolvarea situației Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate ”Sănătate. Activități sanitar-veterinare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.