Conflictul din Ucraina: armistiţiu în cadrul armistiţiului

Armata ucraineană şi insurgenţii proruşi vor implementa un nou armistiţiu în estul Ucrainei începând din 9 decembrie. Armata ucraineană va înceta focurile de armă în estul ţării, începând din 9 decembrie, într-o nouă încercare de a pune capăt confruntărilor în această zonă.

Este un armisţiu în cadrul unui armistiţiu, în vigoare, pe hârtie cel puţin, de pe data de 5 septembrie, când preşedintele Ucrainei a semnat cu rebelii pro-ruşi Protocolul de la Minsk, care prevede un acord de încetare a focului şi de intensificare a discuţiilor dintre părţile beligerante.

„Ziua calmului va începe în 9 decembrie”, a comunicat Preşedinţia Ucrainei după ce preşedintele Petro Poroşenko a avut o întrevedere cu comandanţii militari.

„Dacă armistiţiul va fi respectat, retragerea armamentului greu de pe linia frontului va începe în 10 decembrie”, a declarat o sursă de la Preşedinţie.

Insurgenţii proruşi au confirmat existenţa noului acord de încetare a focului. „Preşedintele” autoproclamatei „Republici populare Doneţk”, Andrei Purghin, şi omologul său din „Republica populară Lugansk”, Igor Plotniţki, au declarat că s-a ajuns la un acord care va fi semnat curând.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.