Crin Antonescu, audiat la DNA Ploiești

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, s-a prezentat vineri dimineață la DNA Ploieşti împreună cu soţia sa, fiind audiat în calitate de martor după ce fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, a depus un denunț.

UPDATE La ieșirea din sediul DNA Ploiești, Antonescu a decalarat că a fost „o întâlnire în parametri legali”. „Am avut o întâlnire absolut normală, în parametri legali. (…) Eu, față de această situație, față de conținutul denunțului în sine am făcut declarații publice, nu am de gând să le mai repet aici. Nici eu, nici soția mea nu am comis vreodată nici cea mai mică ilegalitate. Asta este clar”, a susținut fostul lider PNL.

„Sunt invitat în calitate de martor. Nu cunosc exact în ce dosar, presupun că e vorba de denunţurile mincinoase despre care aţi discutat la adresa mea”, a precizat Antonescu la sosire.

Potrivit unor surse, este vorba de un denunț în legătură cu un apartament pe care Antonescu e acuzat că l-ar fi cumpărat la un preț subevaluat de la fiul fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu.

Alina Petre, fosta noră a lui Măgureanu, a depus un denunț la DNA, în care susține că fostul lider PNL și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, au achiziționat un apartament de lux pentru care au plătit jumătate din valoarea sa de piață, restul sumei fiind plătită de către compania Romprest.

Alina Petre ar fi arătat în denunțul său că, în schimbul acestui favor, Antonescu trebuia să asigure prelungirea contractelor pe care compania Romprest le avea cu Primăria Sectorului 1, condusă de Andrei Chiliman.

Percheziții la Dragoș Dobrescu

Procurorii anticorupție au efectuat, joi, percheziții la locuința din București a omului de afaceri Dragoș Dobrescu, numele acestuia fiind în dosarul care îl vizează pe Crin Antonescu, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse, în cauză ar exista suspiciuni că Dobrescu ar fi plătit cea mai mare parte a apartamentului pe care soții Crin Antonescu și Adina Vălean l-ar fi cumpărat de la fiul lui Măgureanu.

Conform surselor menționate, perchezițiile au vizat și sediul firmelor din grupul Monolit, deținut de Dobrescu. S-ar fi stabilit că Romprest ar fi controlată de către Dragoș Dobrescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.