Cristian Burci, adus cu mandat la Curtea de Apel Bucureşti

Omul de afaceri Cristian Burci este audiat la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul ,,Mită pentru PSD”.

Cristian Burci a spus că își menține declarațiile date anterior și că nu știe despre existența unor contracte între INSOMAR și Interagro.

„Îl cunosc pe Bunea Stancu de ani de zile. PSD avea datorii la o firmă de-a mea. Am blocat conturile PSD iar Bunea Stancu era trezorier pe vremea aceea. Nu știu dacă era o funcție oficială. Am discutat despre reeșalonarea datoriei. (…) Stancu voia să aducă în partid 3-4 mari oameni de afaceri care să susțină partidul”, a declarat Cristi Burci.

Fostul şef al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi omul de afaceri Ioan Niculae sunt şi ei judecaţi în acest dosar pentru finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2009. Potrivit procurorilor, Bunea Stancu i-ar fi cerut un milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae pentru a finanţa campania lui Mircea Geoană.

Judecătoria Sectorului 1 a decis în 2013 achitarea lui Ioan Niculae, Gheorghe Bunea Stancu, Viorel Bărac şi Gheorghe Teodorescu, însă hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Astfel că, Bunea Stancu, Ioan Niculae, Viorel Bărac, şi Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, au fost trimişi trimis în judecată în ianuarie 2012, fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.