Cristian Rizea şi un alt politician, țeapă dată unui hotel

Fostul deputat PSD Cristian Rizea şi prietenul său Ciprian Ţîrdea, care au candidat anul trecut din partea PRU la alegerile parlamentare, vor fi daţi în judecată de administratorul unui hotel din Vaslui.

Cei doi au stat, în timpul campaniei electorale, la Hotelul Racova, unde au mâncat şi au băut, dar au plecat fără să achite serviciile de care au beneficiat, respectiv peste 43.000 de lei, potrivit reprezentanţilor hotelului, citați de News.ro.

Cei doi politicieni sunt acuzați că au plecat chiar în noaptea alegerilor generale din cele două camere pe care le închiriaseră la începutul lui noiembrie, fără a plăti pentru cazarea de care au beneficiat pe perioada celor 40 de zile.

De asemenea, Cristian Rizea şi Ciprian Ţîrdea au semnat şi toate notele de plată de la restaurantul hotelului, unde au mâncat, bonuri pe care, de asemenea, nu le-au achitat.

Rizea a fost membru PSD până în luna august a anului trecut, când a trecut la PRU.

În martie 2016, deputatul PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Rizea a fost pus sub control judiciar pe 10 martie 2016, la o zi după ce Camera Deputaţilor a aprobat reţinerea sa, dar a respins cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive. Rizea trebuia să depună o cauţiune de 1,5 milioane de lei, în cadrul măsurii preventive.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.