Serbia, îndemnată să trimită migranți și înspre România

Premierul croat Zoran Milanovic a cerut marți Serbiei să reînceapă să direcționeze migranți spre Ungaria și să orienteze o parte și către România, în contextul în care țara sa este copleșită de sosirea a peste 35.000 de refugiați în ultimele șase zile, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Din prima zi (a crizei refugiaților), m-am abținut de la a critica Serbia pentru faptul că refugiații tranzitează această țară de un an de zile. Toată lumea le permite, state mai puternice și mari precum Germania i-au primit. Țări care sunt cel mai puțin periclitate, precum Ungaria, fac scandal. Nu pot critica Serbia, dar o pot îndemna să își îndulcească tonul și să trimită unii dintre refugiați spre Ungaria, unii spre România și Croația. Vom face același lucru și mâine la Bruxelles (la summitul UE — n.r.) — dar (premierul sârb Aleksandar) Vucic nu va fi prezent acolo — vom discuta această problemă și cum anume să fie rezolvată acolo unde începe, în Turcia și Grecia”, a declarat Milanovic în fața presei, citat de agenția națională HINA.

„Nu putem și nu vom accepta 20.000 de persoane în numai două zile”, a adăugat premierul croat, precizând că nici Serbia și nici Ungaria nu s-au confruntat cu astfel de cifre într-un interval de timp atât de scurt.

Din 16 septembrie, Belgradul a încetat să direcționeze migranți spre Ungaria, care a închis frontiera comună de 175 de kilometri printr-un gard de sârmă ghimpată, menționează AFP. Migranții au luat în schimb drumul Croației.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.