CSM sesizează Inspecția judiciară după declarațiile făcute de Traian Băsescu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sesizează Inspecția judiciară în cazul declarațiilor lui Traian Băsescu, referitoare la sechestrul pus pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010 mai multor familii din comuna Nana, informează B1 TV.

Astfel, se va verifica dacă afirmațiile fostului șef al statului au afectat independența procurorilor și prestigiului instituției. Inspecția judiciară va analiza sesizarea CSM și ulterior se va face un raport care va fi deszbătut în plenul CSM.

Recent, fostul președinte Traian Băsescu și-a exprimat părerea de rău, într-un mesaj postat pe Facebook, față de cele 127 de familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010.

„Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde. Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş”, spunea președintele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.