Cum îi instruiește Germania pe refugiați în privința femeilor

Guvernul german a prezentat miercuri o aplicație pentru telefoane mobile menită să ajute solicitanții de azil să facă primii pași în noua lor țară, aplicație ce cuprinde reguli de bază de conviețuire și un capitol care le explică cum decurg relațiile bărbaților cu femeile în Germania, subliniind că atunci când o femeie îi răspunde unui bărbat „nu”, acest lucru chiar înseamnă „nu”, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Demersul este o consecință a agresiunilor sexuale comise în noaptea de Anul Noul la Koln și în alte orașe germane de grupuri numeroase de migranți arabi și nord-africani, poliția germană primind până în prezent circa 600 de plângeri din partea femeilor victime ale acelor agresiuni.

Aplicația, concepută de Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați, împreună cu Institutul Goethe, Oficiul Federal al Forței de Muncă și Radioteleviziunea Bavareză, cuprinde un curs de limba germană, informații care răspund întrebărilor cele mai frecvente puse de migranții ajunși pe teritoriul german și drepturile și obligațiile străinilor.

Migranții sunt atenționați în mod special că atitudinea lor față de femei va fi atent monitorizată, iar dacă ei nu respectă femeile ori le amenință, atunci ar putea comite un delict care le diminuează șansele de a obține dreptul de azil.

„În Germania bărbații și femeile aleg de bună voie cu cine doresc să formeze o pereche, cu cine se căsătoresc și cu cine întrețin relații sexuale”, se menționează în aplicația ce subliniază că în Germania oricine are dreptul la o viață sexuală liberă, dar în același timp trebuie să respecte legea și dorințele partenerei sau partenerului.

De asemenea, li se explică migranților că în Germania femeile ies seara în baruri și restaurante, uneori ele beau alcool, pot să discute și să râdă cu un bărbat fără ca acest lucru să însemne neapărat că ele sunt și interesate să aibă o relație intimă cu acel bărbat.

„Vestimentația unei femei nu reflectă disponibilitatea ei sexuală”, sunt atenționați bărbații migranți, proveniți de obicei din țări musulmane. În continuare, li se pune în vedere faptul că fustele scurte, tocurile înalte sau machiajul sunt doar chestiuni de modă pe care nu trebuie să le interpreteze drept o „invitație” din partea femeilor.

„O femeie poate să spună în orice moment ‘nu’ atunci când nu vrea ceva. Chiar și când flirtează în mod evident, acest lucru nu înseamnă că bărbatul are dreptul la ceva mai mult”, se subliniază de asemenea în aplicație.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.