Demiterea guvernului Emil Boc

Zile frumoase de vară alternează rapid cu ploi urâte ce dau peste cap viaţa noastră cea de toate zilele. Bună, rea, nu avem de ales. Trăim. Nu este vorba de mult cântatul „bine” sau de cel de care ne tot temem, „răul”, ci de faptul că trăim „urât”. În afara noastră, a fiecăruia dintre noi, care vrem, nu vrem, suntem obligaţi să avem grijă de noi înşine, de familiile noastre, tot ce avem în comun, inclusiv de ţara în care trăim, mai există cineva cu responsabilităţi, clare şi precise, care este obligat prin natura existenţei lui să se ocupe de toate acestea.

Cine?

Guvernul, în cazul ţării noastre, Guvernul României. Care chiar are asemenea atribuţii, directe, de a conduce/gestiona treburile unui popor.

Şi totuşi.

Şi totuşi, dincolo de glumiţele şi ironiile cu totul inadecvate – Adriean Videanu ca primadonă a „perfecţiunii” guvernamentale – emise de unii dintre membrii cabinetului condus de greu uitabilul Emil Boc, nimic nu este în regulă. În ordine. Nimic. Deciziile alandala luate în pripă, lipsa de coordonare între autorităţile centrale şi cele locale, lipsa de coerenţă între intenţiile guvernului şi punerea în practică a fel de fel de idioţenii preconizate îngreunează situaţia grea şi rea în care se află România.

Nu mai e timp de băşcălie şi de repetatul apel al lui Emil Boc la trecutul imediat, când deja de 18 luni este cu PDL-ul la guvernare. Iar preşedintele actual, de 6 ani. Criza şi crizele de tot felul, de aiurea sau de la noi, au fost amplificate de prostiile repetate emise de actualul cabinet şi de totala iresponsabilitate a actualei majorităţi parlamentare. Nu mai este timp de pierdut, iar termenele de graţie cu să vedem şi să cumpănim sunt deja mult depăşite. Ce remanieri, ce reevaluări şi să vedem c-o fi, c-o păţi.

În matematică e foarte limpede. Este nevoie de doar trei puncte ca să avem alura unei curbe. Actualul cabinet al guvernului Emil Boc, alcătuit din fel de fel de veleitari şi profitori de ocazie şi condus iresponsabil de veşnic ţâfnosul premier, a dovedit cu asupra de măsură lipsa oricărui fel de competenţă. În orice. Ieşirile repetate pe ecranele televizoarelor nu rezolvă nimic şi incontinenţa retorică nu poate schimba starea, rea, de fapt.

Actualul preşedinte şi întregul Parlament vor trebui să demită cât mai repede actualul cabinet şi să găsească o soluţie de avarie până la viitoarele alegeri. Nu e timp de ambiţii, nici de glume. Cum demisia de onoare nu funcţionează la noi, Emil Boc ar trebui să fie demis cât mai repede. Este cea mai eficientă şi imediat posibilă măsură de a găsi şi soluţii reale. Pentru ieşirea, teferi şi întregi, din criza şi crizele care ne tot dau târcoale.

Atât.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.