Discursul lui Trump despre cea mai prețioasă valoare personală: mândria

Donald Trump este primul președinte american, cel puțin de la Ronald Reagan încoace, din al cărui discurs, după ce a fost votat, a lipsit rugăciunea pentru binecuvântarea Americii. Referitor la Constituția Statelor Unite, Universitatea din Houston a efectuat un studiu prin care s-au examinat 15.000 de documente și scrieri din acea epocă. Cercetătorii au izolat 3.154 de citate făcute de părinții fondatori și au observat că 34% din citate sunt direct din Biblie.

Iată câteva fragmente din discursurile de după închiderea votului, din ultimii 40 de ani:

Barack Obama: ”Și, împreună, cu ajutorul vostru și harul lui Dumnezeu, vom continua călătoria noastră înainte și vom reaminti lumii de ce trăim ca cea mai mare națiune de pe pământ. Multumesc, America! Dumnezeu să vă binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii”

George Bush: ”Vă mulțumesc. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Bill Clinton: „Vă mulțumesc, vă mulțumesc, vă mulțumesc. Și Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți.”

George H.W. Bush: ”Deci, vă mulțumesc. Dumnezeu să vă binecuvânteze”.

Ronald Reagan: ”Când am acceptat nominalizarea … am cerut rugăciunile voastre în acel moment. Nu vă cer rugăciuni în acest moment, dar voi fi recunoscător dacă vă veți ruga pentru mine, de azi înainte. Vă mulțumesc tuturor. Vă mulțumesc foarte mult”.

Donald J Trump, în 2016: ”Vom începe imediat să lucrăm pentru poporul american. Și vom munci cu speranța că veți fi mândri de președintele vostru. Veți fi atât de mândri. Încă o dată, sunt onorat. A fost o seară uluitoare. A fost o perioadă de doi ani uluitoare. Și iubesc această țară. Vă mulțumesc. Vă mulțumesc foarte mult. Iți mulțumesc și ție, Mike Pence. Mulțumesc”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Anca Dobrescu 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.