DNA Ploieşti cere încă două mandate de arestare preventivă pe numele lui Ghiță

Procurorii DNA Ploieşti cer instanţelor emiterea a încă două mandate de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, aflat în prezent în Serbia.

Conform Agerpres, una dintre cereri a fost depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție, măsura preventivă fiind cerută în dosarul Ghiță-Ponta-Blair, în care Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru spălare de bani în legătură cu vizita în România a fostului premier britanic.

O altă cerere de emitere a unui mandat de arestare a fost depusă la Tribunalul Prahova, măsura fiind solicitată în dosarul „Herțanu”, în care Ghiță este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat.

După ce a fugit din țară, pe numele lui Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă, date de Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel Ploiești.

Fostul deputat se află în prezent în Serbia, de unde autoritățile române încearcă să obțină extrădarea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.