Doi polițiști găsiți împușcați în cap

Un polițist în vârstă de 24 de ani a fost găsit împușcat în cap, duminică, în apartamentul în care locuia în municipiul Constanța. Polițistul a fost transportat în stare critică la spital. Tânărul ar fi încercat să se sinucidă folosind arma din dotare.

UPDATE Polițistul a murit în noaptea de duminică spre luni la spital.

Polițistul era angajat, de anul trecut, la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța.

Tânărul nu era din Constanța și locuia, de o lună, în apartamentul închiriat împreună cu un coleg.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, tânărul de 24 de ani a absolvit în 2014, iar de atunci a fost angajat la BCCO Constanţa.

Conform procurorilor, duminică după-amiază, acesta a luat pistolul din dotare şi s-a împuşcat în cap, zgomotul fiind auzit de colegul său de apartament, tot polițist, care a sunat la 112.

Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care polițistul ar fi recurs la acest gest, nefiind găsit vreun bilet.

UPDATE Situație similară și în Dâmbovița

Tot duminică, un polițist de 25 de ani din Găești s-a împușcat în cap și se află în stare gravă la spital, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Dâmbovița.

Polițistul se afla în timpul serviciului și se pare că gestul a fost unul voluntar.

”Este vorba despre un polițist de 25 de ani ce își desfășura activitatea la Serviciul de ordine publică din cadrul Poliției Găești, era în timpul serviciului, intrase în schimbul trei. S-a împușcat în cap cu arma din dotare. Nu se știe cauza, la acest moment, este posibil să fie un act voluntar”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJP Dâmbovița, Alexandra Niculae.

Conform sursei citate, polițistul era într-o patrulă mixtă cu un polițist local, la un moment dat a spus că va merge până la locuința lui și acolo s-a împușcat. Locuia cu chirie împreună cu un coleg de serviciu care, la momentul incidentului, se afla într-una din camerele apartamentului și a auzit împușcătura. Acesta a fost cel care l-a găsit și a alertat autoritățile.

Polițistul a fost transportat la spital în stare foarte gravă.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.