Două „propuneri” de premier PSD. Plus o surpriză

S-a dat startul vânătorii de premieri PSD. La pândă, și jurnaliștii, și toți pesediștii, pe care Liviu Dragnea îi ține în suspans cu privire la noua sa alegere pentru postul de la Palatul Victoria.

Ca și la precedentele nominalizări pentru funcția de prim-ministru, Dragnea a luat-o și de această dată pe scurtătură, decizând să convoace Comitetul Executiv al partidului abia luni, cu doar câteva ore înainte de consultările de la Cotroceni. Va fi ziua în care opinia publică și toți social-democrații vor afla cu certitudine pe cine își mai dorește Liviu Dragnea secund în fruntea Guvernului. Până la acel moment, în lipsa certitudinilor, zvonurile abundă, atunci când, desigur, informațiile nu sunt aruncate pe piață chiar de la vârful PSD pentru a testa piața.

Pe acest tărâm de joacă al liderului Partidului Social Democrat, Antena 3 a prezentat joi seară două variante de premier care ar fi fost luate în calcul la acel moment.

Mihai Gâdea a afirmat în emisiunea sa, citând informații ale sociologului Marius Pieleanu, un apropiat al PSD, că cele două propuneri pentru funcția de premier discutate erau Florin Georgescu și Mihai Fifor.

Georgescu este prim-viceguvernatorul Băncii Naționale și a fost pentru o scurtă perioadă vicepremier și ministru al finanțelor în Guvernul Ponta. După episodul guvernării Ponta, Florin Georgescu a refuzat să se mai întoarcă în Executiv. Mihai Fifor este liderul grupului PSD în Senat și președinte al Consiliului Național al partidului. Fifor a susținut însă, încă de miercuri, că nu-și dorește acest post.

Tot în prezentarea de joi seara, directorul Antenei 3 a mai strecurat o afirmație, cât o variantă de premier.

„Mie îmi place Carmen Dan”, a spus Mihai Gâdea în contextul discuției despre prim-miniștri, ceea ce s-ar putea traduce prin faptul că ministrul demisionar al Internelor este în continuare în cărți pentru conducerea Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.