Dragnea plusează în cazul traseismului aleșilor locali

Președintele executiv al PSD Liviu Dragnea nu renunță la inițiativa sa privind traseismul aleșilor locali.

Mai mult, Dragnea a anunțat sâmbătă, la Bistrița, că ordonanța care va permite aleșilor locali ca în termen de 15 zile să decidă din ce partid vor să facă parte, fără a-și pierde mandatul, ar putea fi adoptată până la sfârșitul acestei luni.

„Până la sfârșitul acestei luni, în opinia mea. Noi putem să fim ipocriți, să ne fandosim la televizor și să discutăm la modul teoretic și deontologic despre așa-zisa migrație a alesilor locali. Am putea să fim ipocriți fără să vedem ce se întâmplă în realitate în țara aceasta acum, în această perioadă, de vreo câteva luni de zile. Scena politică a fost tulburată profund în acest an. S-a desființat USL, au apărut partide noi – PMP, PLR, a apărut o alianță, ACL cred că se numește. În administrația locală, de câteva luni de zile, destui aleși locali au ieșit chiar în conferințe de presă lângă lideri de la alte partide decât partidele pe listele carora au fost aleși, spunând că susțin acel partid. (…) Au început de vreo două săptămâni să apara aceste idei, și anume să ne aducem aminte de anul 2006, când a fost adoptată tot o asemenea lege”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Dragnea a mai spus că nu este vina primarilor și a consilierilor locali că nu se mai regăsesc într-un partid sau altul, motiv pentru care i s-ar părea „nefiresc” să se continue cu aceasta situație.

Vicepremierul PSD a mai afirmat că 90% dintre primarii care se gândesc să se inscrie în alt partid „deja sunt trecuți” și că nu se așteaptă ca toți edilii să vină spre PSD.

„90% dintre primarii care se gândesc să plece deja sunt trecuți la unii sau la alții. Au probleme cu consilierii locali din localitatea respectivă, deja cetățenii au început să simta asta. Cui folosește perpetuarea acestei stări extrem de complicate și confuze? Nimănui. Eu sunt sigur că vor fi destui primari care se vor duce la PMP, la PLR, primari care s-ar putea să vina la PSD, sunt primari care s-ar putea să se duca la PNL, la PDL. Este o forfotă foarte mare în rândul primarilor și nu este vina lor, dar trebuie să le dăm această posibilitate”, a spus Liviu Dragnea.

Ce ordonanță vrea să adopte Dragnea

Dragnea a anunțat, vineri, la Suceava, că propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

”Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide – PMP, PLR (partidul lui Tăriceanu – nr.), ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene”, și-a justificat Dragnea propunerea.

”În acest context eu mă gândesc serios dacă nu cumva, în perioada imediat următoare, pentru că a început să devină o situaţie care trebuie rezolvată urgent, nu ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă de două săptămâni în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid să activeze”, a mai spus Liviu Dragnea.

Anunțul lui Dragnea a stârnit reacții dure din partea opoziției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.