×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 33 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 24 august 2017, 08:00
EUR (€)
+0.0006 ↗
4.5873 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
3.8951 RON
• • •
Cât valorează cu adevărat libertatea noastră?
e-guvernare + e-supraveghere = e balamuc! (I)

Principala problemă a fiecăruia dintre noi ar trebui s-o reprezinte libertatea noastră individuală. Este, prin urmare, vital interesul pentru eradicarea din fașă a tuturor tentativelor de limitare a libertăților individuale. În momentul de față, există în România organizații neguvernamentale care monitorizează cu atenție activitățile instituțiilor predispuse la derapaje în acest sens.

De aceea mi se pare relevant interviul pe care l-am realizat cu doamna Nicoleta Andreescu, director executiv în cadrul Asociației pentru Apărarea Drepturilor Omului Comitetul Helsinki, pe scurt, APADOR-CH (partea a II-a a materialului). În centrul atenției se găsește o structură a statului, SRI-ul, care prin unele dintre activitățile sale atentează la viața personală, publică și privată, a fiecărui cetățean român, iar acest lucru n-ar trebui să ne lase indiferenți pe ni­ciunul dintre noi. Subiectul ar trebui să se afle în centrul interesului fiecărui individ conştient. Odată pierdută libertatea noastră individuală, pentru dobândirea căreia s-au sacrificat tineri în decembrie 1989, aceasta va fi foarte greu de recâştigat, dacă nu imposibil.

„Câmpul tactic”, plin de suspecți în masă

SRI se constituie într-un veritabil stat în stat care acționează neîngrădit. În principal pentru că, așa cum veți putea să constatați din acest interviu, nu există niciun control eficient care să se exercite asupra sa din partea societății româneşti, fie că este vorba de către controlul legitim care ar trebui să se manifeste de către Parlamentul României prin intermediul comisiilor sale specializate, fie că ne referim la organizaţiile neguvernamentale, componente ale societăţii civile, care nu dispun însă de pârghii adecvate de monitorizare.
Indubitabil, SRI-ul a construit, cu banii noștri, un sistem hipereficient de supraveghere și control ale fiecăruia dintre noi. Paradoxal, s-au găsit unii care să spună că toate acestea s-au făcut spre binele nostru, pentru protecția noastră. În privința mult invocatelor posibile atentate teroriste posibil să se deruleze pe teritoriul României, protecția noastră nu are nicio legătură cu demersurile de a ne supraveghea și controla în masă. În acest fel, prin punerea în funcțiune a acestui sistem de supraveghere se încalcă un drept juridic inalienabil, și anume prezumția de nevinovăție. În acest fel, suntem suspecți în masă, potențiali infractori, teroriști în germene, cu toți categorisiți și etichetați ca dinainte vinovați, meritând prin urmare cu să fim ascultați și interceptați în permanență, în calitate de inamici ai statului.
Adăugând aici infiltrarea justiției numite inspirat (dar ilegal) câmp tactic, ceea ce este deosebit de grav, corelat cu acțiunea de infiltrare a mass-media cu o sumedenie de jurnaliști, care activează ca ofițeri sub acoperire, avem astfel amploarea pe care o luat-o acest fenomen care vizează controlul societății românești la toate nivelurile sale.

Crimă prin computer: modificarea datelor medicale

Dacă ar fi să utilizăm un instrument din sociologie care să redea cu acuratețe structura actuală a societății româneşti care se doreşte a fi controlată, acesta ar fi acela al rețelelor sociale, care presupun că în fiecare nod al acestor rețele se află un individ interconectat cu alții prin relații specifice (de subordonare, de supraordonare sau de egalitate), individul fiind integrat în diverse structuri de forță (SRI se găseşte printre ele) pe care le deserveşte în exclusivitate.
Dacă aveam până acum oarecare dubii în legătură cu rolul și statutul SRI-ului în societatea românească, aceste dubii ne-au fost risipite și prin intermediul informațiilor obținute prin intermediul acestui interviu. Această veritabilă instituție de forță, SRI, este deținătoarea unor informații deopotrivă legal și ilegal obținute. Datorită accesului nemijlocit la ele, aceste informații pot fi implicit alterate (modificate) prin mijloace specifice. Respectiv datele din aceste baze de date stocate în înregistrări, cum se numesc ele în limbaj informatic, pot fi modificate de către cei care le accesează. Un posibil scenariu ar putea avea drept scop alterarea datelor noastre medicale. Spre exemplu: informația că suntem bolnavi de diabet poate să fie modificată și chiar ștearsă din baze de date digitale de către terţe persoane, altele decât medicii de familie care le-au consemnat ca atare. Pur și simplu, prin accesul informatic realizat direct, ștergând această informație din dosarul nostru medical. Astfel, în cazul în care ne vom găsi în postura unei internări în regim de urgență, vom beneficia de un tratament care să includă medicamente contraindicate diabetului de care suferim, medicamentaţia astfel prescrisă periclitându-ne viaţa, putând să ne conducă la deces.

SRI-ul se poate substitui statului de drept

Astfel, pe nesimțite, fără să ne dăm seama, vom putea fi cu ușurință controlați prin accesul la toate, repet, la toate datele personale, incluzând aici viața publică și privată. Accesul la acele baze de date de către diverse persoane nu reprezintă altceva decât o posibilitate, cât se poate de reală, de a le putea modifica după bunul-plac, incluzând acolo date care sunt false, și care ne pot incrimina, cum ar fi, de exemplu, cazul unui control judiciar. Cineva îți poate pune întrebarea legitimă: de ce ar face cineva aceste lucruri? Foarte simplu, pentru că poate, mai precis, pentru că i se permite.
De fapt, SRI-ul nu minte când afirmă că a accesat fonduri destinate e-guvernării. Având la dispoziție un instrument (mijloc) atât de puternic și eficient constituit dintr-o infrastructură IT, respectiv echipament hardware – servere, terminale (stații de lucru) și dispozitive de analizare, interceptare, prelucrare și stocare a informației constituite din programe (software) și dispozitive (hardware) specializate –, TAP-uri (dispozitive de interceptarea a convorbirilor telefonice), SRI-ul se poate substitui statului de drept și exercită asupra noastră o e-guvernare prin e-supraveghere, facilitând astfel un e-control în masă. Prin intermediul SRI-ului se instituie în România, în momentul de față, o veritabilă dictatură informațională, știindu-se astfel că cel ce deține informația deține puterea.

Orweliana Nouă Ordine Românească

După cum veţi putea să constatați lecturând cu atenție acest interviu, fiecare în parte va beneficia de atenție în calitate de potențial suspect; toate datele despre fiecare individ în parte vor fi stocate într-o bază de date dedicată. În acest fel, nimeni și nimic nu se va mișca la nivelul fiecărui individ, fără știrea SRI-ului, noul Frate mai Mare (Big Brother), expresia statului totalitar din romanul „1984“ al lui George Orwell. Astfel, se va institui Noua Ordine Românească, aceasta fiind cu succes integrată în mult clamata Nouă Ordine Mondială.
SRI-ul va deține controlul deplin și absolut la nivelul vieții noastre sociale, publice şi private. Cei care spun cu inconștiență că ei nu au nimic de ascuns dau dovadă de o imbecilitate acută și le spun să se uite la regimurile instituite în decursul istoriei de Stalin, Hitler și Kim Jong Il. Dacă nu plângi cum și când trebuie, aceasta reprezintă un afront adus Conducătorului iubit și se poate sancționa cu internarea în lagăr sau chiar cu moartea, vezi cazul Coreii de Nord.

Stat-tampon în războiul cibernetic cu Rusia

SRI-ul în integralitate ar trebui să se supună legilor acestei țări și tratatelor internaționale care impun respectul pentru viața privată a fiecărui om. Fiecare dintre angajații SRI ar trebui să se gândească la jurământul pe care l-a depus pentru a-și apăra țara și pe fiecare dintre noi, în calitate de locuitori ai acesteia.
Mai există, de altfel, un aspect pe care mi l-a dezvăluit un ofițer SRI. Și anume că această infrastructură mixtă software-hardware este datorată și statutului pe care România și l-a asumat, și anume de stat-tampon care asigură securitatea cibernetică în această zonă geopolitică. România se află în linia întâi a războiului cibernetic susținut cu Federația Rusă. Nu am niciun motiv să mă îndoiesc de acest lucru. Totuși, această supradimensionată infrastructură IT este destinată și altor aspecte mai puțin ortodoxe, pe care le-am menționat anterior.

Libertatea în cadrul societății românești este un fapt care ne apare în momentul de față de la sine înțeles, îl luăm ca pe un dat firesc. Dar libertatea se constituie într-un aspect fragil care poate să dispară din existența noastră, în anii ce vor veni, dacă nu adoptăm o atitudine fermă față de toate tentativele de limitare a ei.

Interviul cu Nicoleta Andreescu, director executiv în cadrul APADOR-CH, pe care îl vom publica azi în Cotidianul.ro, se constituie într-un veritabil avertizor de integritate pentru societatea românească.

Radu Hadârcă

Publicat Joi, 30 martie 2017
4167
 | 15
 | 13
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
pavel pavelosu
0
cand ai burta plina de furat..si 3 generatii de progenituri..de azi incolo nu mai au nevoie de munca...SANKI...ne gandim neaparat la..."libertatea noastră individuală". la mama ru-sie..ma... cu voi!!!
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
Groza
0
Libertatea este legata de coruptie.Tema actualii majoritari este albirea fi direct fie pe ocolite.Ei sunt o forta:(consilieri locali,primari,consilieri judeteni,presedinti de judet,secretari de stat ministri,premieri si chiar presedinte ,cca 4000 mii),din toate partidele.Ei trebui sa isi albeasca dosarele,mergand pana la legalizarea furtului.Da mai mult Toparceanu vrea sa iesim din UE.
Publicat Vineri, 31 martie 2017
+Răspunde
Magda
0
Partea proastă e că a scăzut foarte mult nivelul de trai în România, cu atâtea domenii neacoperite dpdv social, cultural, niciodată rezolvate, nicicum cercetate, cu o speranță de viață normală coborâtă foarte jos, cum n-a fost niciodată, atât din perspectiva întreținerii firești a vieții dpdv medical, educațional, relațional cu instituțiile Statului, mai sus un pic - cu mediul de afaceri, cu înlesnirea micilor afaceri, a micilor întreprinzători ce-ar favoriza nașterea clasei de mijloc, pentru că acum sunt numai două cu mici diferențieri de nuanță: cea foarte săracă sau cea săracă care trăiește doar pentru supraviețuire și cea bogată sau foarte bogată, din care fac parte politicieni, cei din anumite structuri, interlopi și unii funcționari, copiatori și mijlocitori ai sistemului mafiot care conduce țara, în care-ți întregești salariul mizer de bugetar sau dat de patron, prin șmecherii și inginerii economico-financiare, pentru că ”STĂPÂNUL ÎȘI ÎNVAȚĂ SLUGA HOAȚĂ”, nu?! P.S. Ei, și ca să păstrezi această balanță (săraci și bogați, fără clasă de mijloc) ai nevoie de CONTROL, control exercitat de structurile amintite în articol...control nesemnificativ dpdv al celor săraci sau foarte săraci, pentru că problemele de etică sau cele ce țin de drepturile fundamentale ale omului, prin libertate și dreptul la intimitate - NU ȚIN DE FOAME, iar cei bogați sau foarte bogați, au mecanismele lor de a nu fi înregimentați, sau chiar sunt scutiți de înregimentarea electronică abuzivă!
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Gogulea
+11
Lucrurile sunt clare pentru cei cu mintea limpede: lumea este manata subtil spre un imens lagar de concentrare virual. De la acte cu cipuri si supraveghere online pe internet si viata cotidiana pana la internetul lucrurilor si impanturile cu cipuri mai este un singur pas. Si pentru ca inrobirea sa fie totala, locul banilor fizici vor fi inlocuiti cu bani electronici, astfel ca nimeni sa nu poata cumpara si vinde fara sa aiba implantat un cip.
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
jos sistemul lui antihrist! @ Gogulea
+3
camerele de vedere sunt peste tot, nu le trebuie decat emitatorul legat cu senzori la creier ca sa stie cine esti, ce gandesti -tehnologie care exista-tocmai a fost prezentat un experiment in care un om paralizat tot, cu creierul conectat la un calculator care-i traducea gandurile, putea sa-si miste o mana(!). In viitor, serverele vor primi software care decodeaza gandurile si starea emotionala a fiecaruia, daca cumva trece pe strada unul care crede in Hristos si se roaga va fi arestat imediat ca fundamentalist periculos lipsit de toleranta si nesupus puterii pamantesti, adica e un razvratit care crede in alt imparat nu in cel ales "democratic" de oligarhia corporatista...daca te bucuri, o sa fi arestat ca esti drogat, daca plangi o sa fi arestat ca nu esti multumit cu viata comoda data de guvern. O profetie din sec.XV spune "lumea va purta masti de piatra...vor sti si gandurile si amintirile si sentimentele oamenilor". Reflectati si va rugati! Suntem ultimele generatii. TIME IS OVER!
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
orwell mitica
+10
pe cetateanul nostru-l doare undeva ce controlul sri. daca are haleala si bautura este ok.
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Magda @ orwell mitica
0
Din păcate, foarte adevărat!
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Wolf Edmond
+4
Candva, după 1990 cineva scria în presă despre operațiunea gandită de Iuri Andropov, pe termen lung care viza transferul / preluarea puterii către serviciile secrete cu scopul de a avea un control total asupra tuturor, in fosta Uniune Sovietică și în toate țările satelite. Ceea ce se comentează nu este decat succesul acestei operațiuni, nimic altceva. Ceea ce trebuie să ne preocupe este următorul lucru: SRI mai aparține Romaniei? Un serviciu secret devine captiv în următoarea situație: un alt serviciu străin, mai puternic intră în posesia întregii baze de date referitoare la tot personalul serviciului, case conspirative, pseudonime, parole, planuri, etc. Atunci preia controlul total asupra serviciului captiv care nu mai reprezintă nimic secret.
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Monitorizare VIDEO in Blocuri
+10
in blocul in care locuiesc s-au montat camere video fara ca toti proprietarii / locatarii sa isi dea acceptul. Am facut sesizari la autoritatea pt supravegherea datelor cu caracter personal si au comunicat ca filmarile sunt transmise pt stocare / prelucrare de date in alt stat din afara UE. Politia spune ca este legala monitorizarea, dar cand s-a intamplat ceva pe scara NU au dorit sa vizualizeze inregistrarile. De ce suntem monitorizati fara acordul nostru? NU avem locuri de munca, nu avem venituri, pensiile si salariile sunt mici, si in loc sa ne cumparam paine suntem OBLIGATI sa suportam financiar cheltuieli in plus la intretinere care nu ne apartin - aparatura video achizitionata - montaj - mentenanta firma lunar. Nimeni nu spune ce se poate face ca administratorii de bloc+presedintele de bloc sa fie OBLIGATI sa retraga camerele video. Daca le iei jos ti se intocmeste dosar penal si te baga la puscarie. Foarte multi spun ca li s-a bagat cu forta camere video de supraveghere in blocuri + la toate etajele
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Val
+14
"O mie noua sute optzeci si patru", George Orwell. Cine a citit aceasta carte intelege incotro ne indreptam. Si suntem foarte aproape: saraciti in mod voit, fortati sa credem ca "valorile democratice" sunt singura varianta de bunastare, urmariti constant prin "tele-ecrane" de tot felul. Culmea e ca multi imbratiseaza cu asa mult drag sclavia pe care o numesc libertate. "Libertatea este sclavie" spune Orwell.
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
tot orwell zise @ Val
+3
"ignoranta este putere"
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+26
Regimul lui Ceausescu a fost o gluma faţa de supravegherea si controlul din ziua de azi ..In "89 la palatul telefoanelor asculta un securist necajit cu niste casti din timpul lui Marconi ..Dar teroarea cumplita se va pogori peste noi .Toate guvernele post-decembriste numai asta au facut pas cu pas , sa stringa clestele kontrolului si sa distruga libertaţile individuale . Si or sa reuseasca ..protestele manipulatilor din piata Victoriei au dovedit clar ca populatia e tâmpă. In loc sa protesteze impotriva taxelor extortioniste sau a controlului abuziv al sistemului asupra libertatilor umane naturale , fraieriii protejau DNA - ul o tumoare gestapovista .
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Magda @ nicu cohen
0
Corect! Cu singura contestare: a nu se confunda personajul care conduce instituția, cu instituția în sine care este/ar fi bună dacă procurorii de-acolo și-ar arunca UN OCHI asupra problemelor reale CARE ARD și nu se vor stinge definitiv decât dacă se va face dreptate reală prin arestarea tuturor CARE MERITĂ, pentru că au dat foc României 27 de ani, pârjolind-o și gonind locuitorii ei...și asta nu e tot, mai rămân judecătorii care să nu anuleze cinstea și corectitudinea în întocmirea dosarelor, a ceea ce au făcut cei de la DNA...dar se pare că visez cu ochii deschiși la ora asta și par a vorbi utopic, este?
Publicat Joi, 30 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Armele artiștilor, în război
Publicat acum 20 ore şi 40 minute
PSD se ia de gît cu Binomul
Publicat acum 12 ore şi 12 minute
Ai greșit ca magistrat? Răspunzi material
Publicat acum 19 ore şi 9 minute
Inspecţia Judiciară intră sub control politic?
Publicat acum 19 ore şi 12 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat Marţi, 22 august 2017