Elena Udrea, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Aflată sub control judiciar, Elena Udrea s-a prezentat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție. La intrare în sediul instituţiei, fostul ministru nu a dat nico declarație presei.

Udrea este judecată pentru fapte de corupție în dosarului „Gala Bute”, şi solicită judecătorilor să îi fie revocat controlul judiciar.

Update: Întrebată dacă dorește să plece în străinătate, Udrea a spus că nu vrea să plece nicăieri. Totodată, ea s-a arătat deranjată de faptul că este fotografiată cu insistenţă.

„Aș vrea doar să nu mai fiu fotografiată non-stop. Când nu sunt paparazzi, sunt câțiva cetățeni de bine care fac fotografii și apoi le trimit presei, astfel încât efectiv mă simt vânată. Nu fac nimic mai mult decât face orice om. Da, și eu mănânc, și eu dorm, și eu mă duc la toaletă, dar nu cred că astea trebuie să fie momente pe care să le surprindem cu telefonul mobil și să le dăm spre publicare. Fiecare cetățean care are un telefon mobil devine un paparazzo în România”, a spus fostul ministru.

Pe holurile instanței, Udrea s-a întâlnit atât cu fostul soț, Dorin Cocoș, cât și cu Alina Bica, trimiși în judecată în dosarul ANRP.

Pentru că a fost de curând ziua lui, Elena Udrea a susţinut că i-a urat „La mulți ani” lui Dorin Cocoș şi că pe Alina Bica a salutat-o.

Întrebată dacă s-a revăzut cu oameni dragi, chiar dacă unii au denunțat-o, Udrea a declarat: „Din punctul meu de vedere oamenii nu se schimbă. Am aceleași sentimente pentru toți cei care mi-au fost prieteni sau au făcut parte din viața mea la un moment dat. (…) Este nu așa cum ne-am dorit noi să fie, se întâmplă în viață și lucruri pe care nu le meriți”.

Întrebată dacă se gândește să facă un copil. „În acest moment, când mă întrebați, nu, dar poate după ce ies din curtea Înaltei Curți de Casație și Justiție”, a răspuns ea.

Elena Udrea este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.