Elisabeta Lipă, reacție la afirmațiile Mariei Olaru

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, referitor la afirmațiile fostei gimnaste Maria Olaru potrivit cărora a fost agresată, că îi vine greu să creadă că Octavian Belu și Mariana Bitang ar fi capabili de acte de violență. Ministrul a precizat la Digi Sport că, în ceea ce o privește, ea nu o să spună chiar dacă a fost lovită de antrenorii săi. În opinia sa afirmațiile lui Olaru nu ar fi trebuit să apară în carte.

Invitată să-şi expună părerea, la Digi Sport, într-o emisiune în care era invitată şi Maria Olaru, Elisabeta Lipă a declarat: „Nu aveau ce să caute aceste pasaje, era bine să nu fi apărut în carte! […] Nu ştiu, eu nu o văd pe Mariana (bitang – nr.) spunând lucrurile astea, nu-l văd nici pe Bellu bătând sportive, deci eu nu îi văd. Şi… chiar dacă am fost lovită, nu o să spun! Pentru că de antrenorii mei care m-au scos campioană olimpică, vicecampioană olimpică, mondială, europeană. Şi dacă mă călcau în picioare, astăzi dacă aş fi fost întrebată despre asta nu aş fi răspuns niciodată! O să spun despre ei doar „tot respectul că m-au scos campioană olimpică”. […] Trebuia să fie o carte care să povestească altceva, să fie lansată la un concurs naţional de gimnastică. În performanţă e ca o căsnicie. Rufele murdare nu se spală în public, ci în familie. Eu nu cred, nu cred că Maria a fost atât de sinceră în toate pasajele alea pe care le-a scris. Eu nu cred lucrul asta”.

Ministrul a revenit asupra afirmaţiilor făcute în direct prin intermediul unei postări pe Facebook, precizând că nu va fi niciodată de acord cu violenţa în sport.

„Nu sunt, nu am fost și nu voi fi de acord cu violența în sport. Am precizat acest lucru categoric, și la emisiunea la care am participat alături de Maria Olaru. Orice formă de agresiune nu are de-a face cu sportul în general și cu sportul de performanță în special.
Nu sunt, însă, de acord, nici cu denigrarea unor antrenori de valoare, care au obținut rezultate cu care această țară s-a mândrit ani la rând. Dacă cineva a greșit, să plătească. Sunt mamă, nu accept ca vreun copil să fie lovit, chiar și în numele performanței. Dar cunoscându-i pe Octavian Belu și Mariana Bitang, îmi vine greu să cred că ar fi capabili de acte de violență. Eu mi-am respectat și îmi respect și acum antrenorii, nu cred că denigrarea acestora ar ajuta pe cineva. Am participat și voi susține întotdeauna campaniile de combatere și prevenire a violenței în sport. Performanța nu trebuie obținută prin violență, chiar dacă, fără disciplină și sacrificii, știm cu toții, este greu de crezut că poți atinge performanța înaltă„, a scris Lipă pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.