Evazionişti cu afaceri de legume şi fructe, în vizorul poliţiştilor

Polițiștii de investigare a criminalității economice Ilfov efectuează, miercuri, nouă percheziții la domiciliile a trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la sediile și punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de către aceștia.

„În fapt, în urma controalelor desfășurate de către polițiști, aceștia au stabilit că trei bărbați ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 500.000 de euro cu ocazia achizițiilor intracomunitare de legume și fructe”, potrivit Inspectoratului Poliției Județene Ilfov.

Aceștia ar fi înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale pe care le-ar fi înființat operațiuni fictive în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor. De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că mărfurile aferente acestor operațiuni ar fi fost comercializate fără documente de proveniență.

„Totodată, pentru a se sustrage de la plata taxelor către stat, aceștia ar fi folosit mai multe societăți tip fantomă”, se arată în comunicat.

Polițiștii vor duce cinci persoane la sediul IPJ Ilfov pentru a fi audiate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.