Explozie uriașă într-un oraș chinez (Video)

Două explozii de amploare, ale căror cauze sunt necunoscute încă, au avut loc miercuri seară într-o zonă industrială din oraşul chinez Tianjin, situat în apropiere de Beijing.

UPDATE Cel puţin 50 de oameni au murit şi peste 700 au fost răniţi. 17 pompieri se află printre victime, po

Un bilanț anterior arăta că în urma deflagrației 44 de oameni au murit și sute au fost răniți. Xinhua a transmis că 1 2 dintre victime sunt pompieri. De asemenea, alți 36 dintre pompierii care s-au implicat în operațiunile de stingere a focului erau dați dispăruți. Clădiri au fost avariate și peste 1.000 de mașini au fost distruse.

Deflagrația a declanșat o undă de șoc resimțită pe mai mulți kilometri distanță. A fost atât de puternică încât a putut fi observată din spaţiu, cu ajutorul sateliţilor. Potrivit martorilor oculari, suflul exploziei a spart geamurile locuințelor situate pe o rază de 2 kilometri. Exploziile s-au produs într-un depozit unde se aflau „produse chimice periculoase”, a transmis presa oficială de la Beijing. Cele două explozii au avut loc la un interval de 30 de secunde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.