FCSB l-a bătut pe Hagi cu arbitrii

Când FCSB a pierdut la Astra Giurgiu, oficialii bucureşteni au acuzat dur arbitrajul pentru anularea a trei goluri, iar centralul Colţescu a fost linşat mediatic, deşi cel puţin la una din fazele încriminate, dacă nu chiar la două a fluierat pe linia noilor reguli FIFA, reguli necunoscute de toată lumea. Rămâne să vedem dacă începând de luni va fi linşat mediatic arbitrul Iulian Călin, iniţial rezervă, dar care a intrat după 17 minute în locul centralului Cătălin Popa, accidentat. „Noul” central nu a acordat celor de la Viitorul Constanţa 2 penalty-uri pentru un fault şi un henţ vizibile şi de pe planeta Marte (Hagi a fost trimis în tribună pentru proteste violente după primul penalty neacordat) şi la iertat pe Chipciu de un al doilea galben dar şi de un „roşu” direct. Cu un astfel de arbitraj, FCSB nu avea cum să piardă meciul. Totuşi, nu credem în varianta linşajului mediatic, pentru că nici Alexandru Tudor nu a fost deranjat recent de presă după ce la Botoşani a refuzat gazdelor 2 penalty-uri şi nu a eliminat un jucător de la echipa oaspete, este vorba de FCSB.

Meciul în sine a fost unul de factură mediocră, doar golul (execuţie de excepţie a lui Stanciu din lovitură liberă) având legătură cu ceea ce se numeşte fotbal adevărat. Nici echipa lui Hagi nu a arătat mare lucru, şi nu avea cum, pentru că absenţa lui Cernat se resimte din plin. Cernat este la Viitorul ce a fost Sânmărtean la Steaua. Mai trebuie menţionat că în tribunele de la Naţional Arena au fost ridicol de puţini spectatori, iar Chipciu a fost huiduit la fiecare atingere a mingii, aşa cum a păţit-o în urmă cu peste 40 de ani Cornel Dinu la Copenhaga.

În celălalt meci al etapei, Astra a reuşit o victorie mai mult decât norocoasă, în deplasare la Petrolul. Pentru că noroc este atunci când câştigi cu 1-0, dar adversarul ratează două lovituri de la 11 metri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.