Firea, despre propunerea PNL privind votul prin corespondenţă

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat că exstă timp suficient în toamnă pentru legea votului prin corespondență, dacă liberalii se pun de acord, după ce copreședinta PNL, Alina Gorghiu, le-a cerut vineri social-democraților o sesiune extraordinară care să vizeze acest subiect.

„Dacă liberalii reușesc să se pună de acord, avem suficient timp la toamnă pentru legea votului prin corespondență. Dacă într-adevăr există voință politică din partea PNL, subiectul va putea fi tranșat de comisie și apoi de plenul Parlamentului în sesiunea de toamnă, pentru că alegerile din 2016 nu vor avea loc în septembrie, ci probabil mult mai aproape de sfârșitul anului. Timp este așadar suficient, așa că așteptăm de la colegii liberali dovezi de responsabilitate, și nu doar exerciții sterile de retorică”, afirmă Firea, potrivit Agerpres.

Firea susține că legea votului prin corespondență este mai mult un subiect pentru declarații “bombastice” și nu o temă politică reală.

„Dacă într-adevăr și-ar fi dorit rezolvarea acestei probleme, ar fi avut pârghiile necesare, întrucât dețin președinția comisiei parlamentare privind legile electorale. Numai că în loc de o lege bună privind votul cetățenilor români aflați peste hotare, avem patru proiecte de lege pe această temă, am avut o moțiune de cenzură, o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pe această temă, iar acum, de ultimă oră, solicitarea de a include acest subiect pe ordinea de zi a sesiunii ce va fi convocată pentru Codul fiscal”, mai precizează sursa citată.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut, sâmbătă, președintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, să susţină introducerea pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Parlamentului, în care se va discuta cererea preşedintelui de reexaminare a Codului Fiscal şi proiectul legii votului prin corespondenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.