Foamete extremă în Venezuela

Doi oameni şi au pierdut viaţa iar mai mulţi au fost răniţi după ce s-au îngrămădit în faţa unui depozit cu mâncare. Pentru a-şi potoli foamea, oamenii apelează la gesturi extreme: prind porumbei, câini şi pisici pentru a se hrăni, iar puţinele alimente care ajung în magazine sunt furate.

Între timp, preşedintele Venezuelei a decretat starea de urgenţă din cauza unor presupuse comploturi atribuite Statelor Unite şi unei ţări din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol în scopul înlăturării regimului de la Caracas, informează B1 TV.

Oamenii se aşază încă din timpul nopţii la cozi în faţa magazinelor pentru a face rost de un pachet de mâncare. Din cauza situaţiei critice, venezuelnii pândesc fiecare depozit despre care apar zvonuri că urmează să fie alimentat cu lapte, făină, ulei sau zahăr.

Chiar dacă alimnetele sunt suplimentate tot nu ajung. Aşa că începe lupta pentru mâncare. Depozitele sunt luate cu asalt ba chiar unele pachete sunt furate de cei care se aflau în rândurile din faţă. Iar de aici până la incidente nu mai este decat un pas. În îmbulzeala generală, doi oameni au murit striviţi şi mai mulţi au fost răniţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.