Formele realității, la Galeria ICR Viena

Până mâine, 9 iunie, Galeria ICR Viena prezintă expoziţia „Formele realităţii #1/Formen der Wirklichkeit #1“, care reuneşte lucrări realizate de artiştii internaţionali Cristian Sida, Robert Köteles (România), Franziska Schmalzl, Loretta Stats și Vera Brandner (Austria) şi Pierre Pirson (Belgia). Lucrările sunt rezultatul participării la ediţia 2016 a simpozionului de artă de la Kaisersteinbruch, organizat în perioada 7-18 septembrie de Museums- und Kulturverein Kaisersteinbruch (Muk)/ Muzeul și Asociația Culturală Kaisersteinbruch, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena. Curatorii expoziţiei sunt Fabio Gianesi şi Ana-Maria Altmann, aceștia fiind, totodată, coordonatorii simpozionului 2016, anunță un comunicat de presă.

În data de 7 iunie, începând cu ora 18.30, în cadrul vernisajului a avut loc prezentarea catalogului „Formen der Wirklichkeit #1“. Aseară, la eveniment au fost prezenţi artiştii participanţi la prima ediţie a simpozionului de la Kaisersteinbruch. Autorul Mario Schlembach a prezentat eseul „Als die Künstler kamen“ (Când au venit artiştii), din cuprinsul catalogului. Seara a fost continuată cu un recital de pian susţinut de Nicon Mladin, acesta interpretând un program din care au făcut parte compoziţii de Johannes Brahms şi Claude Debussy.

Expoziţia „Formen der Wirklichkeit #1“ a fost prezentată la finalul simpozionului Featuring Kaisersteinbruch, la muzeul din Kaisersteinbruch, putând fi vizitată şi în cadrul evenimentului Noaptea Lungă a Muzeelor 2016. Ulterior, lucrările au fost expuse la primăria din localitatea Bruckneudorf.
Cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internațional de Artă de la Kaisersteinbruch se va desfăşura în perioada 8-17 septembrie și va reuni artişti din România, Republica Moldova, Slovacia şi Austria. Proiectul se înscrie în seria de simpozioane organizate de Museums- und Kulturverein Kaisersteinbruch (Muk)/ Muzeul și Asociația Culturală Kaisersteinbruch, începând cu 1990, ediţia 2016 marcând trecerea de la simpozioanele de sculptură la cele de pictură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.