Fostul subprefect al județului Harghita, Constantin Strujan, încarcerat

Fostul subprefect al județului Harghita, Constantin Strujan, a fost încarcerat la Penitenciarul Miercurea Ciuc, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Acesta a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență.

Potrivit portalului instanței, Curtea de Apel București a admis marți apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție DNA, împotriva sentinței pronunțate de Tribunalul București în luna octombrie, când fostul subprefect fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Magistrații Curții de Apel au decis că pedeapsa va fi executată în regim de detenție. Totodată, în același dosar, inculpatul Iulian Zaharia, om de afaceri acuzat de cumpărare de influență în același dosar, va presta munca neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile și i se vor interzice mai multe drepturi, potrivit Codului Penal.

Potrivit surselor judiciare, fostul subprefect al județului Harghita a fost ridicat marți seara de polițiști și se află încarcerat la Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Constantin Strujan, la data faptei subprefect al județului Harghita, a fost trimis în judecată în primăvară acestui an de procurorii DNA Oradea, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În dosar, a mai fost deferit justiției Iulian Zaharia, la data faptei administrator al unei societăți, pentru cumpărare de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, în primăvara anului 2010, Constantin Strujan, în calitate de subprefect, prevalându-se de influența avută asupra funcționarilor din conducerea Administrației Naționale „Apele Române”, a pretins și primit suma de 20.000 lei de la omul de afaceri Iulian Zaharia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.