Fundaşul Varela menţine FCSB în viaţă

Declaraţie incredibilă a lui George Becali. Două foste nume mari, evoluţie de liga secundă. Toate rezultatele din Liga Campionilor. Sondaj: cine a fost cel mai slab.

Au fost cânva echipe cu nume

Partizan Belgrad a fost prima echipă din ţările comuniste care a jucat o finală de CCE: în 1966, 1-2 cu Real Madrid. 20 de ani mai târziu, Steaua Bucureşti devenea prima echipă dintr-o ţară comunistă care câştiga trofeul campioanelor Europei. Acum, ambele echipe trăiesc din amintiri. Dar jocul lor nu este din amintiri, ci unul specific ligi secunde de acum mai mulţi ani.

Un 1-1 acasă cu Partizan Belgrad era un rezultat mare pentru Steaua anilor ’60 şi ’70. Acum, când FCSB are cel mai slab lot din istorie, şi nici Partizan nu mai este ce a fost şi trăieşte prin 4 puşti, dintre care 3 proaspăt campioni mondiali de tineret, un 1-1 este un scor echitabil. 1-1 este tot ce se putea obţine, pentru că la o privire mai atentă, Partizan este, nu mult, dar este, mai bună decâît FCSB.

Ca şi în partidele anterioare, bucureştenii nu au arătat mai nimic deşi au avut din nou avantajul unui adversar cu o apărare foarte slabă. Şi nu aveau cum să arate, din moment ce ei nu (mai) au mijloc. Construcţie, zero; concepţie tactică, zero. În atac, totul la nimereală, doar acţiuni individuale, puţine consistente…noroc. Iar dacă acesta lipseşte, atunci şanse pentru un rezultat bun sunt infime. Sârbii, în afară de cei 4 puşti minune, au demonstrat mai multă determinare în joc, dar au arătat şi ei că nu prea ştiu foarte multe în faţa porţii adverse. FCSB a făcut o primă repriză foarte slabă, dar parţial şi-a revenit în ultimele 20 de minute, după ce în sfârşit „directorul tehnic” Rădoi a ţinut cont de ce i s-a spus încă din ziua aducerii lui Tade, adică să joace cu două vârfuri, pentru că francezul singur nu reprezintă un pericol. Oricum, la Belgrad, FCSB este obligată să înscrie, şi în acest caz este nevoie să joace cu două vârfuri. De la FCSB ne-au plăcut (din nou) Hamroun, Varela şi Cojocaru; de la oaspeţi Ivan Saponjic (face 18 ani duminică), Andrija Jivkovic (19 ani) şi Oumarou, atât timp cât a rezistat fizic.

FCSB – Partizan 1-1 (0-0)

Bucureşti: 30 grade

Naţional Arena: gazon prost

Spectatori: 0

Arbitru: Kevin Blom (Olanda)

Asistenţi: Bas van Dongen şi Patrick Langkamp (Olanda)

Al patrulea oficial: Danny Makkelie (Olanda)

FCSB: Cojocaru – Alcenat, Papp, Varela, Toşca – Muniru, Breeveld (min.75-Tahar) – A. Popa (min.85-Tudorie), Hamroun (min.90+2 – Mihalcea), Chipciu – Tade

Pe bancă: Niţu – Râpă, Guilherme, Enceanu.

Antrenor: Massimo Pedrazzini (Italia)

Partizan Belgrad: Z. Zivkovic – Vulicevic, Balazic, Fabricio, N. Petrovic – Jetovic – A. Zivkovic, Babovic (min.83-Ilic), Brasanac, Oumarou (min.70-Ninkovic) – Bojinov (min.19-Sapojnic)

Pe bancă: Kljajic – Cirkovic, Bogosavac, Trujic.

Antrenor: Zoran Milinkovic

Au înscris: 0-1 (min.62-Vulicevic); 1-1 (min.81-Varela)

Cartonaşe galbene: Popa, Varela, Breeveld – Fabricio, N.Petrovic

Posesie: 50% – 50%

Total şuturi: 11 – 11

Pe spaţiul porţii: 6 – 4

Spre poartă: 2 – 4

Blocate: 3 – 3

Cornere: 2 – 2

Offsides: 1 – 0

Faulturi comise: 14 – 18

Becali, declaraţie şoc

Suntem calificaţi în proporţie de 80%. Eu astea cred că sunt şansele. Era mai greu dacă nu vedeam despre ce e vorba, dar acum am văzut. Nu pot spune dacă sunt mulţumit sau nemulţumit de joc, dar cred că o se ne calificăm după jocul pe care l-am văzut astăzi. Cred că toată lumea şi-a dat seama că noi avem mai mari şanse de calificare. În meciul retur, nici în 2000 de ani nu ne vor mai da gol. Au dat acum un gol. Mie îmi convenea şi 0-0. Să joci pe căldura asta e greu, s-a greşit mult de ambele părţi. Nu li se oxigena creierul pe căldura asta, eu le găsesc scuze. Nu voi da nicio primă pentru meciul de la Belgrad, voi da primă pentru calificare”, a declarat ziariştilor, patronul FCSB, George Becali, după terminarea meciului. Reamintim, în dimineaţa partidei, Becali a mai făcut o declaraţie care a generat multe zâmbete: „avem cel mai bun lot de după 1989”.

Celelalte rezultate din turul III (secţiunea campioane)

Milsami Orhei (Mol) – Skënderbeu Korçë (Alb) 0-2

FC Midtjylland (Den) – APOEL Nicosia (Cyp) 1-2

Maccabi Tel-Aviv (Isr) – Viktoria Plzen (Cze) 1-2

Dinamo Zagreb (Cro) – Molde FK (Nor) 1-1

Videoton Fehérvár (Hun) – BATE Borisov (Bls) 1-1

HJK Helsinki (Fin) – FK Astana (Kaz) 0-0

FC Salzburg (Aut) – Malmo FF (Swe) 2-0

Celtic Glasgow (Sco) – Agdam Qarabag (Aze) 1-0

Lech Poznan (Pol) – FC Basel (Sui) 1-3

Turul III (secţiunea non-campioane)

Panathinaikos Atena (Gre) – FC Brugge (Bel) 2-1

Young Boys Berna (Sui) – AS Monaco (Fra) 1-3

CSKA Moscova (Rus) – Sparta Praga (Cze) 2-2

Rapid Viena (Aut) – Ajax Amsterdam (Ned) 2-2

Fenerbahce Istanbul (Tur) – Shakhtar Donetsk 0-0

Sondaj Dolce Sport

Site-ul Dolce Sport a efectuat un sondaj, întrebarea fiind: care a fist cel mai slab jucător în partida cu Partizan Belgrad. Top-ul (după 400 de răspunsi – ora redactării actualului articol) arată astfel:

  1. Chipciu – 36,59%

  2. Breeveld – 14,79%

  3. Mirel Rădoi – 14,79% (dir.tehnic)

  4. Papp – 5,76%

  5. Hamroun – 4,76%

  6. Tade – 4.01%

  7. Cojocaru – 3,51%

  8. Muniru – 3,51%

  9. Popa – 3,01%

  10. Toşca – 1,75%

  11. Varela – 1,5%

  12. Alcenat – 1%

  13. Tudorie – 1%

  14. Tahar – 0,5%

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.