Gabriel Oprea a demisonat din Senat, cu un atac la ONG-urile care „deznaţionalizează”

Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de senator, începând cu 1 octombrie, a anunţat fostul ministru de Interne pe pagina de Facebook. Demisia lui Gabriel Oprea din Senat a ajuns la biroul preşedintelui acestei Camere, Călin Popescu Tăriceanu, urmând ca Biroul Permanent să stabilească marţi când va fi prezentată plenului.

„Toți cei care mă cunosc pot confirma că am susținut Justiția, l-am susținut pe președinte, fie că a fost vorba de Traian Băsescu sau de Klaus Iohannis, pentru că am crezut în ideea națională. Puteți să-i întrebați pe cei doi președinți și pe toți cei care au condus sau conduc DNA, SRI și SIE care a fost atitudinea mea în acești ani de când sunt în politică. Vă asigur că am luat mereu deciziile bune pentru țară și că i-am susținut necondiționat atunci când a fost vorba despre interesul României.

Dar, la un moment-dat, se pare că interesele unora nu s-au mai potrivit cu valorile mele. Și de-atunci, asaltul. Ca la manual: elaborat, planificat și coordonat după toate regulile propagandei, cu atacuri, cu denigrări, cu minciuni, cu proteste.

Demisia mea, pe care am transmis-o președintelui Senatului, i-a liniștit. Deocamdată. Însă vreau să-i anunț că românii își iubesc țara. Și chiar dacă cei mulți nu ies în stradă, asta nu înseamnă că au fost reduși la tăcere. Nu înseamnă că înghit pe nemestecate minciunile propagandei”, a scris Oprea pe Facebook.

În postarea pe Facebook, fostul vicepremier Gabriel Oprea se lansează într-un atac la adresa „hăţişul de ONG-uri” care au ca obiectiv „deznaţionalizarea”.

„Unii vor spune că exagerez. Înainte de a face judecăți pripite, uitați-vă la ce se întâmplă în jurul nostru. Veți vedea o campanie susținută de tăiere a oricăror rădăcini cu adevărat românești. Veți vedea luate în râs și ideea de interes național, și ideea de Biserică, și ideea de patriotism. Se spune că în spatele acestei mișcări de deznaționalizare și a protestelor din ultimii ani, nu doar din România și nu doar împotriva mea, stă o rețea de luptători pentru ștergerea identității și a valorilor naționale. Punctul principal pe agenda acestei rețele constă în susținerea oricarei inițiative care slăbește identitatea națională. Credeți că este o întâmplare faptul că Biserica este atacată sistematic de fiecare dată când există câte un protest de stradă? Lozinca ”vrem spitale, nu catedrale” credeți că este spontană? Credeți că este o întâmplare faptul că aceleași cercuri, aceiași oameni și aceleași ONG-uri poartă un război de uzură cu Parlamentul, cu Biserica și cu toți cei care apără interesele naționale în România? Eu cred că nu. Am văzut prea multe ca să mai cred în astfel de coincidențe.

Nimic nu este întâmplător, atunci când vine vorba despre parcursul României din ultimii ani. A căzut un guvern legitim, a venit un guvern de oameni scoși din jobenul ”european”, s-au fabricat partide și a fost distrus sistematic principiul separării puterilor în stat. Prin acuzații aberante s-au desfăcut guverne, s-au dat jos miniștri, s-au schimbat majorități. Cine crede că este o întâmplare este naiv.

Uitați-vă cu atenție și veți vedea propaganda ipocrită cum se dă de gol. Cei care aplaudă când vinovăția se stabilește în stradă, sunt exact cei care vorbesc mieros despre drepturile omului. Cei care aplaudă dosarele aberante prin care se schimbă premieri, miniștri, guverne și majorități sunt exact cei care dau lecții savante despre separația puterilor în stat. Cei care îmi urează să mor, nu doar eu, ci și toată familia mea, sunt tocmai cei care vorbesc despre toleranță și despre prezumția de nevinovăție. Cei care răspândesc conștient minciuni abernate despre mine – contrazise inclusiv de procurori – se dau mari somități ale jurnalismului românesc și dau lecții de integritate, profesionalism și obiectivitate. Se premiază între ei, se susțin, se promovează, se pun în funcții. Iar când scopul o cere, se coordonează atent și planifică asaltul. De curiozitate, verificați hățișul de ONG-uri și asociații și veți vedea cum sursa fondurilor este permanent disimulată prin finanțări încrucișate, prin proiecte și premii care rotesc aceiași 30-40 de oameni prezentându-i ca mari deținători ai adevărului absolut. Este o lume deloc mai bună decât cea pe care o înfierează cu mânie proletară.”


ACTUALIZARE:

Întrebat despre decizia lui Gabriel Oprea de a demisiona din Senat, Klaus Iohannis a spus: ”e o decizie corectă, după cum am spus vineri. Nu a fost neapărat vorba despre o procedură mult mai bună, ci de o detensionare a situației, ceea ce s-a și întâmplat. E un pas bun pe care l-a făcut. Nu am avut o discuție personală cu domnul Oprea. Dacă Parchetul vrea să revină cu o altă solicitare, vom vedea pe parcurs”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.