Gabriela Firea tremură de spaimă

Martorii lui Cioloș, Șoroș și Iohannis vor să declanșeze Primăvara Bucureștilor. S-au inspirat de la Primăvara Arabă americană. Dovedind cât e de nociv timpul liber din cauze de șomaj sau din alte pricini cunoscute, de altfel, rămășițele de #rezistaci s-au plictisit după eșecul manifestațiilor din Piața Victoriei. Când n-au reușit să demită guvernul Grindeanu. Cei care au susținut că Iohannisul lor nu poate fi demis din cauză că e ales de popor, vor s-o demită, acum, pe madam Pandele. Odihniții Bucureștilor vor ca Primarul General al Capitalei să plece. Și de aceea au lansat o petiție pentru demiterea Gabrielei Firea. Ca bonus vor și demiterea primarilor de la sectoare şi a consilierilor generali.

”Acest demers e motivat de starea actuală a Bucureștiului, care e departe de promisiunile făcute de către Gabriela Firea și ceilalți primari în campania electorală. Potrivit statisticilor Eurostat, zona București-Ilfov are un PIB/locuitor comparabil cu al celor mai bogate zone din Europa Occidentală, peste regiunea Berlinului sau a Romei, dar haosul, mizeria și praful din București ne arată o administrație incompetentă, care disprețuiește interesele bucureștenilor.

Lista de motive este una lungă și crește aproape zilnic. Bucureștiul este cea mai poluată capitală din Europa. Avem un trafic infernal, condițiile din spitale sunt deplorabile, reabilitarea seismică și termică durabilă este o iluzie. Nu există transparență administrativă în ce privește cheltuirea banului public. Bugetul Primăriei Capitalei nu reflectă nevoile cetățenilor, iar puzderia de firme nou înființate de Primăria Capitalei, fără o fundamentare economică, ne arată că nu au de gând să slujească interesul public.”

Pe timpul Bucureştilor lui Băsescu a curs lapte şi miere. Lista de motive, nu că era scurtă. Dar nici nu exista. Pe vremea hăhăitului a plouat cu ambrozie. A fost invazie de nectar. Bunăstarea dădea pe dinafară. De aceea, a dus cu el toată acestă zestre la Cotroceni. Ca să o reverse. Şi peste România.

#Rezistacii vor să aducă înapoi, prin urmare, potopul de bine de pe vremea protectorului Coanei Joiţica Penala de Pleşcoi. De aceea vor s-o scoată pe Firea afară din primărie, dimpreună cu toţi consilierii generali şi cu primarii de sectoare.

Bieţii de #rezistaci au uitat că în Consiliul General sunt şi devastatoarele competenţe de la Uniunea Salvaţi de Clopoţei. Cum care ? Cea a nepereche-ului Nicuşor. Au stat drept şi au gândit paralel şi perpendicular, dar mai ales paralelipipedic şi poligonal, uitând că pe la unul dintre sectoare e pierdută şi savanta de renume intergalactic. Cum cine ? Coltilde. Şi Brigitte pe deasupra.

E greu de spus dacă sus-amintiţii odihniţi rău de tot vor transfera şatra din Piaţa Victoriei peste drum de Parcul Cişmigiu. Spre deosebire de primul loc, în celebra grădină publică se vor adăpa de la cunoscutul izvor pe moca. Că de aprovizionarea cu produse solide la fel de moca se vor ocupa susţinătorii. Conţinul mocăcelii va fi schimbat: în loc de ceai clocotit vor aduce un altul. Îngheţat! Ca bonus vor primi desertul tradiţional: rahat. Cu apă rece. Musai!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.