Germania, primul plan de apărare civilă de la încheierea Războiului rece

Guvernul german a aprobat miercuri prima strategie de apărare civilă a Germaniei de la sfârșitul Războiului rece, într-un efort de a combate amenințarea în creștere a terorismului, războiului cibernetic și atacurile asupra unor infrastructuri critice, relatează DPA, citată de Agerpres.

Detaliile planului de apărare civilă nu au fost făcute publice, dar un document de strategie al guvernului ajuns în posesia presei ridică posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu, precum și pe aceea de a le cere civililor să-și facă stocuri de apă și alimente pe care să le folosească în situații de urgență.

Ministrul de interne Thomas de Maziere va prezenta planul în cursul zilei de miercuri, alături de șeful agenției federale de protecție civilă, Christoph Unger, la un centru de tratare a apei din Berlin.

Măsurile propuse au fost criticate de partidele de opoziție pe motiv că alimentează alarmismul și au declanșat discuții în coaliția Angelei Merkel pe tema subiectului sensibil al reintroducerii serviciului militar obligatoriu, care a fost abolit în 2011, după 55 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.