Google a produs un senzor care detectează mişcarea mâinilor

Google dezvăluie Proiectul Soli, un cip care poate detecta cu acurateţe mişcările mâinilor. El utilizează un senzor de interacţiune cu ajutorul tehnologiei radar cu o frecvenţă de 50 Ghz, ceea ce oferă o precizie deosebită. Deoarece are dimensiunile unui cip obişnuit, poate fi integrat în obiectele pe care le utilizăm în fiecare zi. Senzorul poate urmări micro-mişcări la viteză mare şi cu precizie.

Proiectul Soli vrea să transforme mâinile şi faţa în singura interfaţă de utilizator de care va avea omul nevoie pe viitor. Dispozitivul este ca un radar suficient de mic pentru a putea fi introdus într-un obiect uşor de purtat, cum ar fi un ceas inteligent.

Acesta preia mişcările în timp real şi le foloseşte pentru a modifica semnalul. În repaus, mâna se mişcă uşor, fiind un mod de referinţă prin care trimite răspuns radarului. Mişcând mâna de-o parte şi de alta în acord cu radarul, se modifică semnalul şi amplitudinea. De asemenea şi încordarea pumnului sau încrucişarea degetelor pot schimba semnalul.

Este mai performant decât hands-free-ul, deoarece Proiectul Soli poate transforma mâinile în interfaţa dispozitivului pe care îl utilizezi, fiind mult mai interesant şi uşor de folosit decât controlul dispozitivelor prin voce (voice control).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.