Gorghiu: Ponta și Ghiță încearcă să extragă profit politic

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a subliniat luni că autoritățile au obligația să investigheze accidentul în care a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, și a susținut că politicieni ca Victor Ponta și Sebastian Ghiță încearcă să extragă profit politic din acest eveniment.

„Nu este deloc plăcut să vezi că se întâmplă genul acesta de incidente, accidente, însă opinia mea ca lider politic este că este o anchetă în derulare, aștept, ca de fiecare dată, indiferent dacă numele celui se află implicat în cauză este Condrea sau altul, aștept să văd concluziile anchetei. Autoritățile au obligația să investigheze ce se întâmplă și să facă publice concluziile acestei anchete. Din păcate, suntem foarte mult pe tărâmul speculațiilor la acest moment. Nu acuz presa, presa poate, în mod legitim, să-și pună întrebări, să ridice semne de întrebare, să formuleze opinii, însă cred că politicienii au obligația să nu se repeadă să tragă concluzii, au obligația să nu emită păreri sau ipoteze. În acest moment, din păcate, constat că sunt destui politicieni (…) lipsiți de scrupule care se comportă ca niște corbi și încearcă să extragă profit politic dintr-un eveniment nefericit. Cred că genul acesta de comportament țățesc nu face bine societății românești”, a afirmat Gorghiu într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Copreședintele PNL a arătat că se referă la Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

„Cuplul sudat în prietenie și afaceri Ghiță-Ponta a fost primul care a reacționat invocând și emițând niște păreri care numai de om zdravăn la cap nu sunt, (…) din prea mult timp liber și din lipsă de echilibru la mansardă”, a spus liderul PNL.

Ea a mai susținut că, în contextul în care a început o anchetă în cazul accidentului patronului Hexi Pharma, competențele Comisiei de control a SRI încetează.

„În opinia mea, Comisia de control a SRI avea multe oportunități să facă ceva, dar nu în speța de față. Ar fi fost situații în care onorabilii membri ai acestei comisii ar fi trebuit să comunice public, să ceară informații, să încerce să facă lumină. Acum, când este o anchetă penală în desfășurare, mă îndoiesc că au ce face. Competențelor se limitează sau încetează în momentul în care începe ancheta penală, căci Parlamentul sau orice comisie SRI, SIE își are bariera sau limita în momentul în care un dosar penal începe. (…) Nu văd ce ar face această comisie SRI în afară de atmosferă. Înțeleg că unii membri ai Comisiei SRI, în loc să-și vadă de problemele și de dosarele domniilor lor, speculează acest moment în defavoarea anchetei, dar fiecare are libertatea să spună ce vrea și să emită orice părere dorește”, a adăugat Gorghiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.